Sunday, October 13, 2024
Home » Κύπρος – Ρουμανία 0-3: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Κύπρος – Ρουμανία 0-3: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

0 comments

Oύτε ο αέρας της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία, ούτε η ενέργεια του Σωφρόνη Αυγουστή, ούτε και η διάθεση των διεθνών αποδείχθηκαν αρκετά για να… γυρίσει η Εθνική Κύπρου τον τροχό. Το ντεμπούτο του Κύπριου τεχνικού στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν εφιαλτικό, αφού η Κύπρος γνώρισε βαριά ήττα με 0-3 από τη Ρουμανία στην Αρένα, για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Εθνών.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν για την εθνική Κύπρου, η οποία υπέκυψε στην ανωτερότητα των Ρουμάνων που έκαναν πάρτι σ’ ένα γήπεδο αρκετά φιλόξενο με πέραν των 3.000 οπαδών τους στις εξέδρες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 36’ του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ με 0-3! Στο 16’ ο Μαν με κοντινό πλασέ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Μολ έκανε το 1-0 για τους Ρουμάνους, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με πέναλτι του Ραζβάν Μαρίν. Προηγήθηκε ανατροπή του Μιχάιλα από τον Λαΐφη. Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρίτο τέρμα με τον Ντραγκούσιν. Σε στυλ προπόνησης ο αμυντικός της Τότεναμ σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαν.

Οι έξι τελικές της Κύπρου (έναντι εννέα των Ρουμάνων) στο πρώτο ημίχρονο μάλλον έκρυβαν την αλήθεια, καθώς σχεδόν όλες οι προσπάθειες των διεθνών μας ήταν με μακρινά ακίνδυνα σουτ. Σε αντίθετη με τις τελικές των Ρουμάνων, οι οποίοι κάθε φορά που έμπαιναν στην περιοχή του Μολ ήταν έτοιμοι να πατήσουν τη… σκανδάλη.

Διαβάστε επίσης: Prosport.ro: «Έλλειψη σεβασμού σε Χάτζι στην Κύπρο»

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα. Οι Ρουμάνοι έριξαν ταχύτητα, η Κύπρος έγινε πιο απαιτητική με την είσοδο των Σωτηρίου, Μάριου Ηλία και Χάμπου Χαραλάμπους, ανέβασε τις γραμμές της και ο αγώνας ήταν πιο ισορροπημένος. Χαραλάμπους (65’), Αρτυματάς (66’), Μακρής (75’) και Σωτηρίου (90’+1) είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν, όμως δεν βρήκαν στόχο και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου έμεινε αναλλοίωτο, αφού οι Ρουμάνοι βολεύτηκαν και έκαναν διαχείριση με σβηστές μηχανές.

Στη βαθμολογία του ομίλου, οι Ρουμάνοι προηγούνται έχοντας το αλάνθαστο των τριών νικών σε τρεις αγώνες. Το Κόσοβο κέρδισε νωρίτερα με 2-1 τη Λιθουανία εκτός έδρας και έφθασε τους έξι βαθμούς, η Κύπρος είναι στους τρεις και τελευταία χωρίς βαθμό η Λιθουανία. Για την 4η αγωνιστική, την ερχόμενη Τρίτη (15/10) η Κύπρος αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Κόσοβο και η Λιθουανία υποδέχεται τη Ρουμανία.

Η βαθμολογία του ομίλου

Image

Η ΤΑΥΤΟΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπρος (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Αντωνίου (33′ Στυλιανού), Λαΐφης, N. Παναγιώτου, N. Ιωάννου, Αρτυματάς, Κούσουλος (46′ Χ. Χαραλάμπους), Κάστανος (75′ Μακρής), Λοΐζου (46′ Σωτηρίου), Τζιωνής (46′ Μ. Ηλία), Πίττας.

Ρουμανία (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Νίτσα, Ράτσιου, Ντραγκούσιν (82′ Γκίτσα), Μπούρκα, Μπάντσου (63′ Τσιπκίου), Στάντσιου, M. Μαρίν, Ρ. Μάριν (63′ Ολάρου), Μιχάιλα, Μαν (72′ Χάτζι), Ντραγκούς (72′ Πούσκας).

Σκόρερ: – / Μαν 16′, Ρ. Μαρίν (πεν.) 25′, Ντραγκούσιν 36′

Κίτρινες: Koύσουλος, Λαΐφης, Κάστανος, Αυγουστή, Σωτηρίου / Μπάντσου, Mαν

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα

Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)

Α’ βοηθός: Μάρκο Άχμουλερ (Γερμανία)

Β’ βοηθός: Κρίστοφ Γκουνς (Γερμανία)

4ος: Τόμπιας Ρέισελ (Γερμανία)

VAR: Mπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία)

AVAR: Κάτριν Ραφάλσκι (Γερμανία)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

2′ Άσκησε πίεση ψηλά η Εθνική Κύπρου, υπήρχαν προϋποθέσεις για ευκαιρία με τον Τζιωνή, αλλά στο τέλος η φάσης ολοκληρώθηκε με αδύναμο σουτ του Μηνά Αντωνίου.

4′ Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο Μηνάς Αντωνίου, του έδεσαν το κεφάλι και θα συνεχίσει στο ματς.

10′ Συμπληρωμένα δέκα λεπτά στο παιχνίδι, η Κύπρος αμύνεται με σωστές αποστάσεις στις γραμμές της και ελέγχει την κατοχή μπάλας από τους Ρουμάνους. Εντολή Αυγουστή για γρήγορες επιθέσεις όταν κερδίζουμε την κατοχή.

12′ Σουτ του Στάντσιου εκτός περιοχής ο Μολ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

16′ ΓΚΟΛ για τη Ρουμανία, 1-0 με σκόρερ τον Μαν με κοντινό πλασέ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Κύπρου.

19′ Σουτ του Κάστανου εκτός περιοχής ο Νίτσα ήταν σε ετοιμότητα.

23′ Πέναλτι για τη Ρουμανία σε ανατροπή του Μιχάιλα από τον Λαΐφη. Προηγήθηκε λάθος στη μεσαία γραμμή και έμεινε εκτεθειμένη η άμυνα της Κύπρου.

25′ ΓΚΟΛ για τη Ρουμανία, 2-0 με τον Ραζβάν Μαρίν να νικά από την άσπρη βούλα τον Μολ.

31′ Φάουλ για την Κύπρο σε καλή θέση. Ξανά στο έδαφος ο Μηνάς Αντωνίου, δυσκολεύεται να συνεχίσει και ετοιμάζεται ο Μάριος Στυλιανού.

33′ Εκτέλεσε ο Κάστανος το φάουλ ο Νίτσα απέκρουσε με ευκολία στη γωνία ευθύνης του.

36′ ΓΚΟΛ για τη Ρουμανία, 3-0 με τον Ντραγκούσιν. Σε στυλ προπόνησης ο αμυντικός της Τότεναμ σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαν. Εφιάλτης για την Κύπρο.

41′ Διπλή χαμένη ευκαιρία για τους Ρουμάνους, πρώτα ο Μιχάιλα και μετά ο Ντραγκούς δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μολ.

45′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Τριπλή αλλαγή για την Εθνική Κύπρου. Μάριος Ηλία, Πιέρος Σωτηρίου και Χάμπος Χαραλάμπους στις θέσεις των Λοΐζου, Τζιωνή και Κούσουλου. Με φουλ επιθετικό πλάνο ο Αυγουστή.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

50′ Φάουλ για την Κύπρο σε καλό σημείο κερδίζει ο Χαραλάμπους.

50′ Φάουλ του Κάστανου η μπάλα κτύπησε στο σώμα και μετά στο χέρι αμυντικού. Καμία παράβαση παρά τις διαμαρτυρίες για πέναλτι

52′ Κίτρινη κάρτα στον Αυγουστή για διαμαρτυρία.

56′ Ο Στυλιανού έκανε καθοριστική άμυνα και διόρθωσε το λάθος του Μολ, ο οποίος αντί να πιάσει τη μπάλα προσπάθησε να τη διώξει με γροθιά.

58′ Λάθος του Λαΐφη, ο Ντραγκούς έφυγε απέναντι στον Μολ, με τον τερματοφύλακα της Κύπρου να βγαίνει κερδισμένος.

62′ Μακρινό δυνατό, φαλτσαριστό σουτ του Στάντσιου, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

65′ Kαλή στιγμή για την Κύπρο, μακρινό σουτ του Χαραλάμπους ο Νίτσα έπεσε στη γωνία και απέκρουσε.

66′ Σουτ του Αρτυματά εκτός περιοχής, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νίτσα.

75′ Ο Μακρής στη θέση του Κάστανου και η Κύπρος παίζει αυτή τη στιγμή με 4 (!) επιθετικούς: Πίττας, Σωτηρίου, Μάριος Ηλία και Μακρής.

77′ Η καλύτερη ευκαιρία της Κύπρου στο παιχνίδι, ο Μακρής αμαρκάριστος σε καλή θέση, έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

87′ Σκοράρουν οι Ρουμάνοι με τον Μιχάιλα αλλά το γκολ ακυρώνεται για οφάιντ.

Τέλος αγώνα.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More