Monday, September 30, 2024
Home » Γκάλης: Σαν σήμερα το άδοξο τέλος στην καριέρα ενός κορυφαίου

Γκάλης: Σαν σήμερα το άδοξο τέλος στην καριέρα ενός κορυφαίου

0 comments

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «αντίο» έγινε σαν σήμερα πριν 29 χρόνια (29/9/1995). Ο Νίκος Γκάλης με μια λιτή επιστολή ανακοίνωνε στα ΜΜΕ πως αποσύρεται από το μπάσκετ στα 38 του.

Περίπου 11 μήνες νωρίτερα, στις 18 Οκτωβρίου του 1994, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τους Αμπελόκηπους ο Κώστας Πολίτης, τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν τον ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα και δεν τον έβαλε καθόλου μέχρι το ημίχρονο. Στα αποδυτήρια στη διάρκεια της ανάπαυλας οι δύο άνδρες, που είχαν συμπορευτεί στο έπος του Ευρωμπάσκετ 1987, ήρθαν σε ρήξη και ο Νικ αποχώρησε από το γήπεδο αποφασισμένος να μην ξαναπαίξει μπάσκετ. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος που τον πήγε σπίτι του, φέρεται να του ζήτησε να ηρεμήσει και να το ξανασκεφτεί, αλλά ο Γκάλης έφυγε για τη Θεσσαλονίκη και δεν επέστρεψε ποτέ στον Παναθηναϊκό, που το Νοέμβριο του 1994 τού έκανε διακοπή συμβολαίου.

Παρά τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης που έγιναν, το… μοιραίο επισημοποιήθηκε στις αρχές της επόμενης σεζόν. «Ήθελα να σταματήσω αυτό που τόσο αγάπησα και αγαπώ, μέσα στο γήπεδο, γιατί πιστεύω πως ξέρω να παίρνω τις αποφάσεις μου τότε που πρέπει. Αυτή μου η επιθυμία θεωρήθηκε από πολλούς ως αδυναμία και παράκληση σε κάποιους να με αφήσουν να συνεχίσω το μπάσκετ. Ποτέ δεν έχω παρακαλέσει άνθρωπο, ποτέ δεν ζήτησα χάρη από κανέναν. Φεύγω από το άθλημα που αγάπησα πικραμένος. Ζητώ συγγνώμη αν πίκρανα κάποιους και δεν κρατάω κακία σε κανέναν», ανέφερε ο Νικ.

Με αφορμή αυτή την πικρή επέτειο, ο Γκάλης έκανε μια ανάρτηση στα social media. «Σαν σήμερα ανακοίνωσα το οριστικό και αμετάκλητο τέλος της καριέρας μου. Όπως και τότε έτσι και τώρα, βρισκόμαστε χρονικά στην εκκίνηση μιας αγωνιστικής σεζόν και νιώθω την ανάγκη να επαναλάβω την τελευταία φράση εκείνης της ανακοίνωσης. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος που αρχίζει, κάνοντας μια ευχή: Να μη ξεχνάμε όλοι, ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι και ότι υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Πηγή: Goal News

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise