Thursday, October 3, 2024
Home » ΑΠΟΕΛ: Το Στάδιο Ταλάγκτ και οι θορυβώδεις της νότιας εξέδρας (vid&pics)

ΑΠΟΕΛ: Το Στάδιο Ταλάγκτ και οι θορυβώδεις της νότιας εξέδρας (vid&pics)

0 comments

Ο ΑΠΟΕΛβρίσκεται στο Δουβλίνο για το πρώτο παιχνίδι του στο League Phase του Κόνφερενς Λιγκ, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς (ΡΙΚ1, 22:00). Οι ποδοσφαιριστές του Ζοζέ Ντομίνγκες πήραν ήδη γεύση από το Στάδιο Ταλάγκτ, όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.

Πρόκειται για γήπεδο που βρίσκεται στο νότιο Δουβλίνο και ανήκει στο Συμβούλιο της Κομητείας του Δουβλίνου και η αντίπαλος των πρωταθλητών Κύπρου το χρησιμοποιεί ως ενοικιάστρια.

Κατασκευάστηκε το 2009 και το κόστος του υπολογίζεται στα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα η χωρητικότητά του είναι περίπου 10.500 και αυξήθηκε σταδιακά.

Tallaght Stadium

Shamrock Rovers Fans2

Αρχικά, υπήρχαν η δυτική και η ανατολική κερκίδα, το 2019 αναγέρθηκε η νότια και το 2022 η βόρεια. Όπως και ισχύει με τους πορτοκαλί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, οι πιο θορυβώδεις οπαδοί της Σάμροκ Ρόβερς προτιμούν τη νότια εξέδρα.

Η ιρλανδική ομάδα αγωνιζόταν στο  Γκλένμαλουρ Παρκ από το 1926 έως και το 1987, όταν οι ιδιοκτήτες εντελώς ξαφνικά πούλησαν το γήπεδο σε μεσιτικό γραφείο. Η Σάμροκ Ρόβερς πέρασε τα επόμενα 22 κατά κύριο λόγο σε διάφορα γήπεδα στην περιοχή του Δουβλίνου.

Μετακόμισε στο  Στάδιο Ταλάγκτ πριν από την έναρξη της σεζόν 2009, μετά από χρόνια αναβολών και νομικών κωλυσιεργιών, στη διάρκεια των οποίων οι οπαδοί της, την έσωσαν από τη διάλυση που ελλόχευε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ έχει αρκετά μεγάλο όγκο οπαδών και τεράστια αντιπαλότητα με την Μποέμιανς ΦΚ.

Πηγή: Goal News

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise