Αν κοιταχτεί στον καθρέφτη της η ΑΕΚ, τις δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, θα καταλάβει ότι η πορεία της μοιάζει με καρδιογράφημα. Πάει να απογοητευτεί, απαντά με νίκες σε ντέρμπι.
Πάει να χαρεί, δέχεται χαστούκια ή πατά την πεπονόφλουδα. Ομάδα, δηλαδή, που αποδεδειγμένα έχει δυνατότητες, αλλά την ίδια ώρα φανερώνει χτυπητές αδυναμίες και ψάχνει τη χρυσή τομή. Ακολουθούν τέσσερα σημεία που χρήζουν προσοχής:
👉 Δυσανάλογα αποτελέσματα: Η ΑΕΚ νίκησε ΑΠΟΕΛ (1-0) και Άρη (2-0), αλλά έχασε βαθμούς από Εθνικό (2-2) και Παραλίμνι (0-0), δείχνοντας αδυναμία σε «εύκολα» ματς. Ακόμα, ήταν καλύτερη από την ΑΕΛ, αλλά δεν νίκησε (1-1).
👉 Αγωνιστική αστάθεια και άμυνα: Οι ήττες από Ομόνοια (0-1) και Πάφος FC (0-2) ανέδειξαν αμυντικά κενά, ενώ τα ανεπιτυχή αποτελέσματα με χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες υποδεικνύουν αστάθεια στην απόδοση και στη διαχείριση αγώνων.
👉 Αναποτελεσματικότητα στην επίθεση: Η ΑΕΚ ήταν αποδοτική απέναντι στον Άρη (2-0), αλλά απέτυχε να σκοράρει κόντρα σε Πάφος FC (0-2), Ομόνοια (0-1) και Παραλίμνι (0-0). Δυσκολεύτηκε επίσης με ΑΠΟΕΛ (0-1), Ανόρθωση (0-1) και ΑΕΛ (1-1), αποκαλύπτοντας έλλειψη δημιουργικότητας και αποτελεσματικότητας.
👉 Διαχείριση κρίσιμων στιγμών: Ανταποκρίθηκε σε κρίσιμα ματς, όπως με τον ΑΠΟΕΛ (1-0), αλλά χαλάρωσε με Εθνικό (2-2) και Παραλίμνι (0-0), επιβεβαιώνοντας αδυναμία διατήρησης υψηλής έντασης σε θεωρητικά «εύκολα» παιχνίδια.
Εν κατακλείδι, τα αποτελέσματα της ΑΕΚ, μα και κάποιες από τις εμφανίσεις της, αποδεικνύουν ότι μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ταυτοχρόνως, υστερεί σε σταθερότητα, κάτι που την κρατά μακριά από τις πρώτες θέσεις. Με βάση το δείγμα των 10 αγωνιστικών, δείχνει ότι έχει δυνατότητες, αλλά αν δεν διαχειριστεί τις αδυναμίες της, θα δυσκολευτεί πολύ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Πηγή: Goal News