Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι ο συζητούμενος κρατικός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός, καθώς και για τις συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας
Η Κύπρος και η Ελλάδα αντιμετωπίζουμευπαρξιακό κίνδυνο, δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ,Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2025 στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Τρίτη.
Advertisement
- Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του προϋπολογισμού – Αύριο η ψήφιση
Απαντώντας στην τοποθέτηση του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Άριστου Δαμιανού, επεσήμανε ότι «από το 2008 μέχρι το 2013 η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ έβλεπε τον δείκτη της ανεργίας χωρίς να πράξει κάτι, επειδή είχε απέχθεια στους δείκτες».
«Χρειαζόμαστε 2 και 3 προϋπολογισμούς για να ικανοποιήσουμε όλες τις εισηγήσεις», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες». Την ίδια ώρα, ζήτησε «να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος».
Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ έκανε λόγο για «σκηνικό περιφερειακής αστάθειας και ανασφάλειας», στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η Τουρκία «ως αναθεωρητικό και επιθετικό κράτος». Επεσήμανε ακόμη ότι «Κύπρος και Ελλάδα αντιμετωπίζουμε υπαρξιακό κίνδυνο», αφού «η Τουρκία δεν έχει μεταβάλει ούτε κατά ένα ιώτα τις απαράδεκτες θέσεις και διεκδικήσεις της».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ «θα ενασκήσει μια πολύ πιο αποφασιστική κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας και ασφάλειας». Επιπρόσθετα, εξέφρασε ικανοποίηση για την αναβάθμιση των σχέσεων της Κύπρου με τις ΗΠΑ και την επιχειρούμενη προσέγγιση με το ΝΑΤΟ. Ακόμη, επεσήμανε ότι η Κύπρος πρέπει να διαθέτει ένα ελάχιστο 3% του ΑΕΠ της για τον προϋπολογισμό, όπως κάνει η Ελλάδα.
Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση και για το ότι ο συζητούμενος κρατικός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός, καθώς και για τις συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας.
«Οι δύσκολες αποφάσεις της προηγούμενης δεκαετίας μας επέτρεψαν να είμαστε σήμερα σε καλύτερη θέση», είπε.
Εν συνεχεία, κάλεσε την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για το ΓεΣΥ «πριν να είναι πολύ αργά» και να λάβει αποφάσεις ώστε να προχωρήσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πηγή: Cyprus Times