Tuesday, September 17, 2024
Home » Ύψιστη προτεραιότητα η επίλυση Κυπριακού και η επανένωση, λέει ο Υπουργός Μεταφορών

Ύψιστη προτεραιότητα η επίλυση Κυπριακού και η επανένωση, λέει ο Υπουργός Μεταφορών

0 comments

Επιμνημόσυνο λόγο για τους πεσόντες και αγνοουμένους κατά την τουρκική εισβολή της Κοινότητας Κάμπου

Ύψιστη προτεραιότητά της διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη η επίλυση του Κυπριακού και «η επανένωση του πολύπαθου νησιού μας», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Αλέξης Βαφεάδης, προσθέτοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέβαλε αγώνα για να καταστήσει δυνατό τον διορισμό της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ και επανέλαβε πολλές φορές την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που σταμάτησαν στο Crans Montana».

Advertisement

«Διαπραγματεύσεις για μια λύση, η οποία θα εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, βασισμένη στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα», είπε ο κ. Βαφεάδης, σε επιμνημόσυνο λόγο για τους πεσόντες και αγνοουμένους κατά την τουρκική εισβολή της Κοινότητας Κάμπου.

Ο κ. Βαφεάδης είπε ακόμη ότι «αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν παρά τις δυσκολίες, παρά την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς».

«Η Κύπρος που θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας είναι μια πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς εγγυητικές δυνάμεις», πρόσθεσε.

Μια πατρίδα, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, όπου Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι θα ζουν και θα εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας.

«Και υποσχόμαστε ότι οι προσπάθειές μας δεν θα σταματήσουν μέχρι να υλοποιήσουμε τους στόχους μας», πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι «τοδράμα των αγνοουμένων κρατά ανοιχτές τις πληγές της εισβολής μέχρι σήμερα», ο κ. Βαφεάδης είπε ότι «η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη στηρίζει τις προσπάθειες της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, προκειμένου να εξακριβωθεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου».

«Είναι χρέος μας και ευθύνη απέναντι στους ήρωές μας, απέναντι στην πατρίδα μας, την ιστορία μας. Mα πάνω απ’ όλα είναι ευθύνη μας προς τις οικογένειες τους, που μέχρι σήμερα αναμένουν καρτερικά να ακούσουν οποιαδήποτε είδηση για τους αγαπημένους τους», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι «υποχρέωση και εθνικό μας καθήκον είναι η μνήμη των ηρώων και αγνοουμένων μας να μην ξεχαστεί ποτέ».

«Άνθρωποι της καθημερινότητας, οι οποίοι, γνωρίζοντας πως οι ορδές του βάρβαρου εισβολέα είναι πολυάριθμες, ρίχτηκαν στη μάχη για την υπεράσπιση της πατρίδας τους ως άλλοι Σπαρτιάτες, για να φυλάξουν Θερμοπύλες», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More