Tuesday, September 17, 2024
Home » Όταν τελειώσει με το ’63…

Όταν τελειώσει με το ’63…

0 comments

Ενθουσιάστηκαν οι φανατικοί της… επαναπροσέγγισης με τονΦειδία Παναγιώτου.

Μετά το βιντεάκι με τον Τουρκοκύπριο «Urban Cypriot», ο ευρωβουλευτής μίλησε σε Podcast και επανέλαβε τα περί «μισής ιστορίας» που δεν επιτρέπουν στις δύο κοινότητες να συμφιλιωθούν. Μίλησε για πράγματα που δεν ήξερε. Για τους Τουρκοκύπριους πρόσφυγες του 1963, τους αγνοούμενους, για την Πράσινη Γραμμή, για το ότι ήρθε ο ΟΗΕ το 1964. Τα αποκάλεσε «δεύτερη ιστορία» αναφερόμενος σε χειραγώγηση και στην άλλη πλευρά.

Πάντως είναι τρομακτικό το γεγονός ότι ένας 24χρονος που μεγαλώνει σε μια κατεχόμενη πατρίδα, δεν ενδιαφέρεται να μάθει -έστω και από μόνος του- ολόκληρη την ιστορία και μάλιστα εκλέγεται και ευρωβουλευτής. Κατά τα άλλα, όταν τελειώσει με τον «Urban Cypriot» και το ’63, ίσως να πρέπει να μάθει για τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες του 1958, τις επιδρομές της ΤΜΤ τον καιρό της ΕΟΚΑ, τη σφαγή των Κοντεμενιωτών, τη συνεργασία με τις αποικιοκρατικές δυνάμεις, το πώς ενεπλάκη η Τουρκία στο Κυπριακό, πολύ πριν έρθει ο ΟΗΕ για να μας σώσει.

Μέχρι τότε, το ριάλιτι που λέγεται «Φειδίας» θα συνεχίζεται και μπορεί σε ένα μήνα να ενθουσιάσει άλλη μερίδα συμπατριωτών μας, το ’26 τους κομματάρχες, το ’28 την ακροδεξιά ή κάποιον υποψήφιο. Αν βέβαια υπάρχει Κύπρος ως τότε. «Αχ ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Αδόλφος του χαϊδεύει τα μαλλιά».

ΑΛ.ΜΙΧ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More