Friday, September 20, 2024
Home » «Χτίζει» ομάδα Κυπριακού η Αννίτα

«Χτίζει» ομάδα Κυπριακού η Αννίτα

0 comments

Κάνει αρχή στο φθινόπωρο με την ανακοίνωση της ομάδας συμβούλων της για το Κυπριακό η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου. Έπεται η ανακοίνωση για το «σκιώδες Υπουργικό Συμβούλιο» για το οποίο έχουν ήδη προσεγγιστεί διάφορα άτομα. Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση των δύο εξαγγελιών της προέδρου του κόμματος στην πρώτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Τότε η Αννίτα Δημητρίου είχε προαναγγείλει τη σύσταση των δύο ομάδων που θα λειτουργούν συμβουλευτικά για την ίδια συνδράμοντας στην παραγωγή πολιτικής.

Το Κυπριακό είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο η Πινδάρου θέλει να επενδύσει ως μία δύναμη πολιτικής συνέπειας και υποστηρικτικής των προσπαθειών για λύση και έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις μπορούν να προκύψουν.

Η χθεσινή ανακοίνωση των ονομάτων της ομάδας συμβούλων της πρόεδρου του κόμματος, αποτυπώνει επί της ουσίας και την προσπάθεια που γίνεται για σύνθεση των διαφόρων κομματιών του Δημοκρατικού Συναγερμού, παλιών και νέων και ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες τις πληροφορίες που θέλουν την επιστροφή της Άννας Κουκκίδη Προκοπίου στον ΔΗΣΥ.

Το όνομα της είχε κυκλοφορήσει και ως πιθανής υποψήφιας για τις βουλευτικές εκλογές του 2026. Ως γνωστό, η Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου είχε διοριστεί από τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης τους και αποχώρησε με το πρώτο ανασχηματισμό στις αρχές του έτους. Ήταν επίσης η εκπρόσωπος τύπου του Νικόλα Παπαδόπουλου στις προεδρικές του 2018. Είναι άτομο ωστόσο που θεωρείται ότι προέρχεται από τον χώρο του ΔΗΣΥ και ουσιαστικά επιστρέφει πίσω.

Δεύτερο όνομα αναφορά, ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος ως γνωστό είχε αποχωρήσει από την θέση του διευθυντή του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, πυροβολώντας. Είχε στείλει μάλιστα και επιστολή στην πρόεδρο του κόμματος στην οποία ασκούσε και έντονη κριτική.

Την προεδρία της ομάδας Συμβούλων αναλαμβάνει ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Αξιοσημείωτος επίσης είναι ο διορισμός του ιστορικού στελέχους του κόμματος Παναγιώτη Δημητρίου, ο οποίος παραμένει κοντά στο κόμμα. Από τα παλιά στελέχη που επανέρχονται στο προσκήνιο είναι ασφαλώς και ο Μάνθος Μαυρομμάτης, πρώην πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Στην ομάδα των συμβούλων της Αννίτας Δημητρίου μετέχουν και πρώην Υπουργοί της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδης, Πέραν του Ιωάννη Κασουλίδη, θα μετέχουν ο πρώην Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και η πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου. Μετέχουν επίσης ακαδημαϊκοί και κομματικά στελέχη.

Αναλυτικά μετέχουν οι:

τέως Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα είναι και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ομάδας.

Κωνσταντίνος Αδαμίδης Ακαδημαϊκός, Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών, Πολιτικής και Δημοκρατίας Παναγιώτης Δημητρίου Νομικός, πρώην Ευρωβουλευτής

Στέφη Δράκου Νομικός, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Άννα Κουκκίδου-Προκοπίου Διεθνολόγος, Πολιτικός Επιστήμονας, τέως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Άρης Κωνσταντινίδης Ακαδημαϊκός

Ξένια Κωνσταντίνου Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνείς Σχέσεις, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ

Ζένος Λεμής Νομικός

Μάνθος Μαυρομμάτης Οικονομολόγος

Πάνος Παναγιώτου Νομικός

Κώστας Παρασκευάς Νομικός, Ακαδημαϊκός

Μιχάλης Σοφοκλέους Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, τέως Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης

Χαράλαμπος Σταυρίδης Υπεύθυνος Γραφείου Κυπριακού ΔΗΣΥ

Χρίστος Τριανταφυλλίδης Νομικός, Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου ΔΗΣΥ

Χριστόφορος Φωκαϊδης Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μελετών, Πολιτικής και Δημοκρατίας, πρώην Υπουργός Άμυνας

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος σχετικά την ομάδα συμβούλων για το Κυπριακό, ο ΔΗΣΥ προχωρεί στη διεύρυνση των ομάδων παραγωγής πολιτικής του κόμματος με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής πολιτικής για όλα τα σημαντικά ζητήματα του τόπου μας.

«Στη βάση της απόφασης αυτής αλλά και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό και με δεδομένη τη θέση Αρχών του Δημοκρατικού Συναγερμού, η πρόεδρος του ΔΗΣΥ προχωρεί στη συγκρότηση Συμβουλευτικής Ομάδας Κυπριακού, η οποία θα αναφέρεται στην ίδια και θα λειτουργεί ως Συμβουλευτικό Σώμα», επισημαίνεται.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ σημειώνει τα εξής: «Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων που δημιουργεί η στασιμότητα και το υφιστάμενο, παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό Πρόβλημα, ως Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένουμε βαθιά προσηλωμένοι στο καθήκον να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο συμφωνημένο πλαίσιο, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Χθες η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δίνοντας συνέχεια στις επαφές ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είχε συνάντηση σήμερα με την ΠΟΕΔ στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού πλαισιωμένη από μέλη της ηγεσίας και Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση εισηγήσεων για αντιμετώπιση των προκλήσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο σύνολό της η εκπαίδευση.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More