Thursday, September 19, 2024
Home » Χριστοδουλίδης – Αβέρωφ: Tο παρασκήνιο για το ραντεβού και την κόντρα

Χριστοδουλίδης – Αβέρωφ: Tο παρασκήνιο για το ραντεβού και την κόντρα

0 comments

Στο νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του τέως προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προέκυψε ένα νέο στοιχείο. Αυτό της μεταξύ τους συνάντησης που έγινε σχετικά πρόσφατα στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, η συνάντηση έγινε κατόπιν γραπτού αιτήματος του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάντηση και μάλιστα κατεπείγουσα.

Το αίτημα στάλθηκε τις μέρες που ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρισκόταν στο Παρίσι καλεσμένος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων και ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημα του Αβέρωφ Νεοφύτου για συνάντηση. Με την επιστροφή του Προέδρου από τη Γαλλία διευθετήθηκε η συνάντηση, η οποία όπως αναφέρουν έγινε μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του τέως προέδρου του ΔΗΣΥ. Η συνάντηση έγινε στο προεδρικό γραφείο και παρόντες ήταν μόνο οι δυο τους και κανένας άλλος.

Τι συζήτησαν;

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν το Κυπριακό. Για αυτό άλλωστε, ζητήθηκε και η συνάντηση από πλευράς Αβέρωφ Νεοφύτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ ζήτησε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη να τον δει για να του μεταφέρει κάποιες πληροφορίες τις οποίες είχε για το Κυπριακό, αλλά και για μοιραστεί μαζί του τις τελικές του εκτιμήσεις σε σχέση με επερχόμενες εξελίξεις και ότι θα έπρεπε η ελληνοκυπριακή πλευρά να είναι προετοιμασμένη για να διαχειριστεί αυτά που έρχονταν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου διαμήνυσε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι αν είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με τολμηρές αποφάσεις, όπως άλλωστε το είχε δηλώσει σε δημόσιες αναφορές του, ο ίδιος θα σταθεί δίπλα του και θα τον στηρίξει για το καλό του τόπου. Προς το τέλος της συνάντησης, έγινε μία συζήτηση και για την κατάσταση της Οικονομίας. Δεν συζητήθηκε όμως το θέμα των κουρεμένων καταθετών, για το οποίο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών τις προηγούμενες μέρες. Η αντιπαράθεση βέβαια προέκυψε μετά τη συνάντηση των δύο στο Προεδρικό, όταν έγινε αναφορά από μέρους του Προέδρου του νόμου που ψήφισε η Βουλή μετά από πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για τους κουρεμένους καταθέτες με το αιτιολογικό ότι είναι αντισυνταγματική.

Το δεύτερο σημείο αντιπαράθεσης των δύο πλευρών ήταν ασφαλώς το Κυπριακό. Μετά την ανακοίνωση του Προέδρου στη εκδήλωση των Βαρωσιωτών για βολιδοσκόπηση του για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης ακολούθησαν δύο αναρτήσεις από τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην πρώτη χαιρέτισε την πρωτοβουλία και δήλωνε τη στήριξη του προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας. «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για σύγκληση τριμερούς συνάντησης στην Νέα Υόρκη. Στηρίζω τον ΠτΔ για την αποδοχή της πρόσκλησης. Όμως, ας μην εφησυχάσουμε ότι ο Ταταρ είτε δεν θα πάει, είτε, εάν παραστεί, θα τα τουμπάρει… Ας προετοιμαστούμε σοβαρά για την τελευταία ίσως ευκαιρία για το Κυπριακό», έγραψε στις 4 Αυγούστου. Επανήλθε όμως την επομένη στις 5 Αυγούστου και αφού προηγήθηκε το ναυάγιο του ενδεχομένου υλοποίησης της τριμερούς, δηλώνοντας το εξής: «Στήριξα τη θετική ανταπόκριση του ΠτΔ στην πρόσκληση (βολιδοσκόπηση) του ΓΓ. Προειδοποίησα να μην εμπλακούμε στο παιγνίδι του Ταταρ «πάω, δεν πάω», «Πηρα πρόσκληση, δεν πήρα πρόσκληση». Δυστυχώς πριν αλέκτωρ φωνήσαι, πέσαμε στην παγίδα τους και μάλιστα με τρόπο που μας εκθέτει στη Διεθνή Κοινότητα. Προσοχή: Τα τρυκ της επικοινωνίας για εσωτερική κατανάλωση βλάπτουν την εθνική υπόθεση».

Η αναφορά αυτή, φαίνεται ότι ενόχλησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο οποίος στο podcast του στον Αντ1 την περασμένη βδομάδα απάντησε έμμεσα στον Αβέρωφ Νεοφύτου, αποκαλύπτοντας τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους. «Το να λες την αλήθεια στον Κυπριακό λαό αν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα τι να πω; Δεν έχω κάτι να κρύψω. Ο κυπριακός λαός πρέπει να γνωρίζει; Βολιδοσκοπήθηκα. Απάντησα θετικά. Είπα την αλήθεια. Αυτό δεν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα. Ξέρετε τι είναι επικοινωνιακό τέχνασμα. Να πηγαίνει μια πρόταση στη Βουλή που γνωρίζεις ότι είναι αντισυνταγματική και να κάνεις όλο αυτό τον επικοινωνιακό λαϊκισμό ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να το κάνει», είπε, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές και για την πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για τους κουρεμένους.

Νέα αντίδραση

Δήλωση η οποία προκάλεσε νέα αντίδραση από πλευράς Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος την Κυριακή με μια μακροσκελή ανακοίνωση του κατηγόρησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για επικοινωνιακά τεχνάσματα.

«Ενάμιση χρόνο τώρα δημιουργεί διαρκώς φαντασιώσεις σχετικά με το Κυπριακό. Πότε με τη δήθεν εμπλοκή της ΕΕ στις συνομιλίες, πότε με τον ορισμό, κατόπιν… δικών του ενεργειών, απεσταλμένων «διαμετρήματος Μέρκελ» και τελευταία με τον άτσαλο, πραγματικά βιαστικό και άσκοπο χειρισμό μιας βολιδοσκόπησης, η οποία κατέληξε σε επικοινωνιακό Βατερλό και φοβάμαι και σε πλήρες και οριστικό ναυάγιο επί της ουσίας, τουλάχιστον για την πρωτοβουλία του Αυγούστου», ανέφερε, ενώ για το θέμα της αναφοράς του Προέδρου του νόμους για τους κουρεμένους καταθέτες σημείωσε: «Λαϊκισμός είναι να υπόσχεσαι προεκλογικά στους συμπολίτες μας ό,τι είναι ευχάριστο, αλλά να τους ξεχνάς μετεκλογικά και μάλιστα ασκώντας ανάλγητα τις συνταγματικές σου αρμοδιότητες για αναπομπή ενός νόμου που ούτε εσύ ούτε κάποιος άλλος στην κυβέρνησή σου έχετε μελετήσει».

Κατέληγε με το εξής στη δήλωση του: «Τονίζω ξανά: η χώρα έχει ανάγκη ηγέτη, όχι αδιάφορο σχολιαστή ούτε κυνηγό τηλεοπτικής προβολής».

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More