Monday, September 16, 2024
Home » Χρίστος Χριστοφίδης: «Η σιωπή του νεκροταφείου δεν θα περάσει» – Δικαιωμένος για τη δίκη Γιαννάκη

Χρίστος Χριστοφίδης: «Η σιωπή του νεκροταφείου δεν θα περάσει» – Δικαιωμένος για τη δίκη Γιαννάκη

0 comments

Δικαιωμένος αισθάνεται ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα του δικηγόρου του Γιαννάκη Γιαννάκη για διακοπή της δίκης του, επικαλούμενος ότι από τις επικρίσεις δημοσίως χάθηκε το τεκμήριο της αθωότητας του.

Σε δήλωσή του ο κ. Χριστοφίδης τονίζει ότι η σημερινή απόφαση εκτός από την πρόδηλη νομική σημασία του, ενέχει και «ξεχωριστή σημασία για την πολιτειακή, θεσμική, κοινωνική ζωή και δράση του τόπου».

Υπενθυμίζουμε ότι σχετικές αναφορές του κ. Χριστοφίδη στη Βουλή για την τεράστια καθυστέρηση στη δίκη του Γιαννάκη ήταν μια από τις αφορμές για να υποβληθεί το αίτημα για διακοπή της δίκης.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το εξής:

«Η σημερινή ενδιάμεση απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου στην περιβόητη υπόθεση Γιαννάκη Γιαννάκη και η απόρριψη των ισχυρισμών της υπεράσπισης ότι δήθεν η μετουσίωση του θεσμικού ρόλου ενός βουλευτή να ασκεί έλεγχο, ή ο θεσμικός ρόλος των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ να ενημερώνουν και να ασκούν έλεγχο, είναι παρέμβαση στο ρόλο της δικαιοσύνης ή εκ των προτέρων καταδικάζουν τον οποιονδήποτε, εκτός από τις πρόδηλες νομικές της διαστάσεις, ενέχει ξεχωριστή σημασία για την πολιτειακή, θεσμική, κοινωνική ζωή και δράση του τόπου μας.

Ιδιαίτερα σε μια χώρα πουδικάζουν καταρτισμένοι δικαστές και όχι σώμα ενόρκων.

Η προσπάθεια να επιβληθεί «σιωπή του νεκροταφείου» αλλά και να καταργηθεί ο θεσμικός ρόλος του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεν θα περάσει, όποιος και εάν είναι ο ιθύνων νους, όποιες σκοπιμότητες συγκάλυψης και εάν θέλει να εξυπηρετήσει.

Συνεχίζουμε, με γνώμονα πάντοτε τη διαφάνεια, την απόδοση δικαιοσύνης και ακύρωση των προσπαθειών συγκάλυψης, σεβόμενοι πάντα τις ανεξάρτητες διαδικασίες της δικαιοσύνης και το τεκμήριο της αθωότητας».

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More