Friday, September 20, 2024
Home » Φόρο τιμής στη Βουλή για την προσφορά του Ανδρέα Αγγελίδη

Φόρο τιμής στη Βουλή για την προσφορά του Ανδρέα Αγγελίδη

0 comments

Αναφορά Προέδρου Βουλής στον θάνατο του Ανδρέα Αγγελίδη

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε στην απώλεια του πρώην βουλευτή Ανδρέα Αγγελίδη, αποδίδοντας φόρο τιμής για την προσφορά του.

Advertisement

Μιλώντας στην Ολομέλεια προ ημερησίας διατάξεως, ανέφερε ότι ο Ανδρέας Αγγελίδης, γεννημένος στη Λάρνακα το 1946, υπηρέτησε ως βουλευτής για σχεδόν δύο πενταετίες, τιμώντας το αξίωμα με το υψηλό του νομικό υπόβαθρο και την αφοσίωσή του στην προάσπιση του κράτους δικαίου και της χρηστής διοίκησης.

Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, σπούδασε στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή το 1971, εγγράφηκε στο μητρώο δικηγόρων και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για πάνω από πέντε δεκαετίες, συμβάλλοντας σημαντικά στη νομολογία του διοικητικού δικαίου.

Είπε επίσης ότι ο Ανδρέας Αγγελίδης υπηρέτησε ως βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος. Συμμετείχε σε πολλές κοινοβουλευτικές Επιτροπές, μεταξύ αυτών στις Επιτροπές Εξωτερικών, Νομικών, Θεσμών, Ελέγχου στην Ειδική Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες. Ήταν επίσης μέλος της Επιτροπής Επιλογής και της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ενώ εκπροσώπησε την Κύπρο σε πολλές κοινοβουλευτικές αποστολές στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι το 2013 εντάχθηκε στη Συμμαχία Πολιτών.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βουλή, ο κ. Ανδρέας Αγγελίδης διακρίθηκε για το μεστό, ήπιο και μετριοπαθή πολιτικό του λόγο, όπως και για τον πατριωτισμό και την προσήλωσή τους στα δίκαια του δοκιμαζόμενου κυπριακού λαού, ενώ ακόμη και μετά την αποχώρησή του από τα βουλευτικά έδρανα συνέχισε να αποτελεί έναν πιστό φίλο της Βουλής και έναν πολύτιμο συμπαραστάτη, παρέχοντας κάθε βοήθεια σε σχέση με το νομοθετικό έργο και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση σημαντικής νομολογίας για σοβαρά συνταγματικά θέματα», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι με τη στήριξη της Βουλής, εξέδωσε ένα σημαντικό νομικό σύγγραμμα για την κωδικοποίηση των γενικών αρχών του διοικητικού δικαίου, το οποίο συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλλει στην εμβάθυνση του τομέα αυτού.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Αγγελίδης ήταν επίσης ενεργό μέλος του Σωματείου Πρώην Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγωνιζόμενος για τα δίκαια αιτήματα των πρώην βουλευτών.

Η Πρόεδρος της Βουλής, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της Βουλήςπρος την οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ κάλεσε το σώμα να τηρήσει μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More