Monday, September 16, 2024
Home » Φον ντερ Λάιεν: Εκ του αποτελέσματος επιτυχής η προσπάθεια για ευρεία συναίνεση

Φον ντερ Λάιεν: Εκ του αποτελέσματος επιτυχής η προσπάθεια για ευρεία συναίνεση

0 comments

Eίπε ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η προσέγγιση όσων δυνάμεων ήταν υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της Ουκρανίας και υπέρ του κράτους δικαίου, ήταν επιτυχής

Εκ του αποτελέσματοςαπέδωσε η προσπάθεια για ευρεία συναίνεση των δημοκρατικών δυνάμεων εκτίμησε ηΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε διάσκεψη Τύπου μετά την εκλογή της με 401 ψήφους στη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Advertisement

Κληθείσα να σχολιάσει αν ήταν καλή τακτική η προεκλογική προσέγγιση με το ECR, είπε ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η προσέγγιση όσων δυνάμεων ήταν υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της Ουκρανίας και υπέρ του κράτους δικαίου, ήταν επιτυχής. Ευχαρίστησε τη συμμαχία ΕΛΚ, Σ&Δ και Renew που τη στήριξε, αλλά και τους Πράσινους, που, όπως είπε, ότι μετά από πολλές συζητήσεις, αποφάσισαν να τη στηρίξουν.

  • Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, παραμένει επικεφαλής της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
  • Για δημιουργία αεροπορικής ασπίδας δεσμεύτηκε η Φον ντερ Λάιεν-Tο όραμά της σε 31 σελίδες
  • Μοιρασμένοι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές για τη στήριξη σε φον ντερ Λάιεν. Τι θα ψηφίσουν

Απαντώντας αν προτίθεται να διατηρήσει τη συμμαχία τωντεσσάρων φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που τη στήριξαν και να βασιστεί σε αυτή, απάντησε ότι θα εργαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα με τις δημοκρατικές δυνάμεις που την υποστήριξαν, όσους είναι «υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της Ουκρανίας και υπέρ του κράτους δικαίου», επανέλαβε.

Εξέφρασε την ευχαρίστησή της για την υπερψήφισή της με μεγαλύτερη πλειοψηφία από ότι στην πρώτη θητεία της, κάτι το οποίο δείχνει αναγνώριση στη σκληρή δουλειά που έγινε, όπως είπε.

Τώρα, ανέφερε, θα επικεντρωθεί στο να κτίσει την ομάδα Επιτρόπων που θα αποτελούν το Κολλέγιο. Σημείωσε ότι θα ζητήσει από τους ηγέτες να προτείνουν δύο υποψήφιους, έναν άντρα και μια γυναίκα, εκτός στις περιπτώσεις που η πρόταση είναι να παραμείνει ο υφιστάμενος Επίτροπος. Υπογράμμισε ακόμα, ότι θα υπάρχει ίση εκπροσώπηση αντρών-γυναικών στην Επιτροπή.

Ερωτηθείσα αν έχει λάβει υπόψη στο πρόγραμμά της τυχόν εκλογή Τραμπ-Βανς στις ΗΠΑ, είπε ότι είναι σημαντικό να εργαστούμε για να ενισχύσουμε τη δική μας δύναμη, σημειώνοντας ότι πρόθεση είναι η στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας.

Κληθείσα να στείλει ένα μήνυμα στα εκατομμύρια Ευρωπαίους που παρακολουθούν, είπε ότι εργαζόμαστε όλοι μαζί για μια ισχυρή Ευρώπη, για ευημερία και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, κοινωνική δικαιοσύνη, για την προστασία των ανθρώπων, για ασφάλεια και άμυνα, αλλά το πιο σημαντικό, για την ενίσχυση της δημοκρατίας μας. «Η δημοκρατία μας δέχεται επίθεση από το εσωτερικό και το εξωτερικό και επομένως είναι κρίσιμο οι δημοκρατικές δυνάμεις να σταθούν μαζί για να την υπερασπιστούν».

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, συνεχάρη τη νέα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση για την Ευρώπη, καθώς διασφαλίζει τη συνέχεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More