Thursday, September 19, 2024
Home » Τσελίκ: Ξεκάθαρο ότι η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στους BRICS

Τσελίκ: Ξεκάθαρο ότι η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στους BRICS

0 comments

O εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ δηλώνει πως είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στους BRICS

«Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να ενταχθούμε στους BRICS, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ έπειτα από τις πληροφορίες που μετέδωσε το Μπλούμπεργκ ότι η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη στον οργανισμό.

Advertisement

  • Η Τουρκία παίζει και στο ταμπλό των BRICS, εκβιάζοντας τη Δύση

«Ούτως ή άλλως, ο αξιότιμος Πρόεδρός μας (Ταγίπ Ερντογάν) το έχει δηλώσει ήδη σε διάφορες περιστάσεις» είπε.

«Το γνωρίζετε αυτό. Δηλαδή, το αίτημά μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη σχετικά με αυτό» συμπλήρωσε.

Είπε ότι εάν υπάρξει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη, δηλαδή μια αξιολόγηση των BRICS σχετικά με την ένταξη στους BRICS, ή κάποια απόφαση των BRICS «θα τη μοιραστούμε μαζί σας σε αυτό το πλαίσιο».

Αλλά ο Πρόεδρός μας έχει δηλώσει ανοιχτά ότι η Τουρκία θέλει να συμμετέχει σε όλες αυτές τις σημαντικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των BRICS», ανέφερε ο Τσελίκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More