Sunday, October 13, 2024
Home » Τρέχουν για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί

Τρέχουν για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί

0 comments

Το νερό μπήκε στο αυλάκι για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, τα έργα υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν σε δώδεκα περίπου μήνες και η ολοκλήρωσή τους, χρονικά τοποθετείται το 2027, το αργότερο το 2028.

Πρόκειται για ένα στρατηγικής σημασίας έργο, το οποίο εισέρχεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμη είναι η προμελέτη και με βάση αυτή την εξέλιξη ξεκινά η διαδικασία της μελέτης και της συγκέντρωσης τεχνικών δεδομένων. Ενόψει του γεγονότος ότι το έργο έχει χαρακτήρα του επείγοντος, το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες, με βάση τους θεσμοθετημένους κανονισμούς για αυτής της μορφής έργα, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση. Το έργο υπολογίζεται ότι θα στοιχήσει 205 εκατομμύρια ευρώ.

Με το έργο αυτό, όπως αναφέρεται αρμοδίως, ενισχύεται η στρατηγική σημασία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως προς το ρόλο και τις υποχρεώσεις της στην περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More