Monday, March 31, 2025
Home » Το ταμείο είναι… μείον

Το ταμείο είναι… μείον

0 comments

Κι εμείς που νομίζαμε ότι με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είχαμε καλύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος, έστω μεσοπρόθεσμα; Αυτά δεν μας έλεγαν πολλοί υποψήφιοι προεκλογικά; Αντί αυτού ακούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ Δημάρχους να ζητούν χρήματα από το κράτος, να αυξάνουν τέλη και φορολογίες, να προειδοποιούν με στάσεις πληρωμών. Εκπονούν σχέδια εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων – και καλά κάνουν – αλλά ζητούν να τα χρηματοδοτήσει το κράτος.

Τα €117 εκατομμύρια κρατικής χορηγίας, λένε, δεν τους φτάνουν. Μα το ποσό αυτό συμφωνήθηκε με την Ένωση Δήμων μόλις πριν τρία χρόνια, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών δεν αρνείται να συζητήσει φόρμουλα αύξησής του κάθε 3-4 χρόνια. Και για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι μόνο τα €117 εκατομμύρια. Πήραν άλλα €12 εκατ. για την απώλεια εσόδων από την έκδοση αδειών ανάπτυξης, ενώ ειδικά για τον Δήμο Λευκωσίας, η Πολιτεία – αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητά του ως πρωτεύουσα – πρότεινε να πάρει €5 εκατομμύρια περισσότερα από όσα του αναλογούν (από τα €117 εκατ.), αλλά δεν δέχθηκαν οι άλλοι Δήμοι.

ΑΝΤΙ

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00