Friday, September 27, 2024
Home » Τελικά ποιον εκπροσωπούσε;

Τελικά ποιον εκπροσωπούσε;

0 comments

Ερωτηματικά προκάλεσε η στάση που κράτησε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών κατά τη συζήτηση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από την ανέγερση κατοικίας πλησίον της κοίτης ποταμού στις Πάνω Πλάτρες και τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για αποκατάσταση του περιβάλλοντος της περιοχής.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή, του ο προσωρινός διευθυντής αδειοδότησης του ΕΟΑ Λεμεσού ανέφερε ότι για τα δέντρα θα τοποθετηθεί το Τμήμα Δασών. Παίρνοντας τον λόγο ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών ανέφερε ότι επισκέφθηκε την περιοχή την περασμένη Δευτέρα δεν εντόπισε καμία παρέμβαση μέσα στον ποταμό, το κτίσμα γίνεται σε οικόπεδο που δεν επηρεάζεται η βλάστηση, δεν κόπηκαν δέντρα, ενσωματώθηκε δέντρο σε κολώνα, έχουν κοπεί μόνο κλαδιά για τα οποία δεν απαιτείται άδεια και κατέληξε πως δεν υπάρχει καμία παράβαση από πλευράς Τμήματος Δασών.

Διαφορετική εικόνα έδωσε στην τοποθέτησή της ηΕπίτροπος Περιβάλλοντος αναφέροντας ότι εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών παραδέχθηκε σε σύσκεψη στο Γραφείο της ότι για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη κόπηκαν τρία δέντρα. Τη διαφορετική εικόνα κάκισε εκπρόσωπος περιβαλλοντικών οργανώσεων, σημειώνοντας πως η Επιτροπή δεν έπρεπε να ανέχεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος να ακούει διφορούμενα. Μετά την παρέμβαση αυτή, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών παραδέχθηκε εν τέλει την αποκοπή θάμνων Λατζιάς, για τα οποία όπως είπε δεν απαιτείτο άδεια.
Α.Ν.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise