Thursday, September 19, 2024
Home » Τα πλήρη ονόματα των συμβούλων της κυβέρνησης μετά από παρέμβαση Προέδρου – Από 19 οι συμβάσεις έγιναν 31

Τα πλήρη ονόματα των συμβούλων της κυβέρνησης μετά από παρέμβαση Προέδρου – Από 19 οι συμβάσεις έγιναν 31

0 comments

Με παρέμβαση του ίδιου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, δημοσιεύτηκε εντός της ημέρας η λίστα με τα πλήρη ονόματα των συμβασιούχων συμβούλων-συνεργατών των κυβερνητικών στελεχών.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε παραβιάσει την νομοθεσία που η ίδια είχε προωθήσει για ψήφιση (το νομοσχέδιο ψηφίστηκε σε Νόμο τον Φεβρουάριο) και η οποίαέκανε ρητή αναφορά σε δημοσιοποίηση των ονοματεπωνύμων των συμβούλων συνεργατών.

Είχε, συγκεκριμένα, δημοσιοποιήσει αρχικά των ονομάτων, παρά το γεγονός ότι η επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε γνωματεύσει, ξεκαθαρίζοντας πωςδεν τιθόταν οποιοδήποτε ζήτημα με τη δημοσιοποίηση του πλήρους ονόματος εκάστου συνεργάτη.

Τον Ιούνιο υπήρξαν επικρίσεις με αποδέκτρια την κυβέρνηση, ενώ το ζήτημα επανήλθε στη σφαίρα της δημοσιότητας την περασμένη Τετάρτη, οπότε έγινε γνωστό ότι η επιτροπή Θεσμών επρόκειτο να το συζητήσει στην πρώτη της συνεδρίαση για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο (04/09). Είχαν προσκληθεί μάλιστα για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση αρμόδιοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και η υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική.

Ο «Φ» που είχε αναφερθεί σ΄ αυτή την εξέλιξη (22/8), είχε μεταδώσει πληροφορίες ότιαπό την προεδρία γίνονταν δεύτερες σκέψεις για το ζήτημα και ότι υπήρξε πρόθεση δημοσιοποίησης των ονομάτων. Εν τέλει αυτό έγινε σήμερα.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης επενέβη αναφέροντας σε συνεργάτες του στο Προεδρικό ότι θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη ονόματα των συμβούλων συνεργατών και πως δεν υπήρχε λόγος να τοποθετηθούν στη λίστα μόνο τα αρχικά.

Αυτό που προκύπτει από την επικαιροποίηση της λίστας είναι ότι οι σύμβουλοι-συνεργάτες του Πρόεδρου και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχικά ήταν 19, τον Ιούνιο ανέρχονταν στους 25, τον Ιούλιο αυξήθηκαν σε 29, ενώ ο σημερινός κατάλογος περιλαμβάνει 31 πρόσωπα.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More