Thursday, September 19, 2024
Home » Τα μαθήματα εμπεδώθηκαν ώστε τα εγκλήματα να μην επαναληφθούν, είπε ο Υπ. Εργασίας

Τα μαθήματα εμπεδώθηκαν ώστε τα εγκλήματα να μην επαναληφθούν, είπε ο Υπ. Εργασίας

0 comments

Τα μαθήματα εμπεδώθηκαν ώστε τα εγκλήματα να μην επαναληφθούν, είπε ο Υπ. Εργασίας – Μιλούσε στο επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων πεσόντων κατά το πραξικόπημα του 1974

Τα μαθήματα έχουν εμπεδωθεί, ώστε τα εγκλήματα να μην επαναληφθούν ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΓιάννηςΠαναγιώτου, μιλώντας στο επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων πεσόντων κατά το πραξικόπημα του 1974, που τελέστηκε σήμερα Κυριακή στον Καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν προδότες λαοί αλλά υπάρχουν προδομένοι λαοί.

Advertisement

Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πως αυτό ωστόσο δεν αναιρεί την υποχρέωση της μνήμης.

Ίσως, είπε, η σημαντικότερη παρακαταθήκη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου προς τις γενιές που έχουν ακολουθήσει να είναι η πιο τολμηρή από όλες αυτή του Κλάδου Ελαίας, ο οποίος, τόνισε την ανάγκη για ενότητα και συμπαράταξη έτσι ώστε μέσα από τα αποτελέσματα της εισβολής, μέσα από τα δεδομένα της κατοχής να μπορέσουμε να συμπαραταχθούμε για να συστρατευτούμε στον αγώνα για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Αναγνωρίζοντας εξ αρχής, είπε ο κ. Παναγιώτου, ότι ένας λαός που ξεκινά έναν δύσκολο αγώνα για την ελευθερία του δεν έχει την πολυτέλεια της ανάξεσης των πληγών, νοουμένου, προσθέτουμε, σήμερα, «ότι τα μαθήματα έχουν εμπεδωθεί, ώστε τα εγκλήματα να μην επαναληφθούν». Στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, συνέχισε, έχουμε βιώσει εναλλαγές πολιτικών ηγεσιών, εναλλαγές προσεγγίσεων, αλλά έχουμε καταγράψει συνέχεια διεκδικήσεων». Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, «έχουμε διαπιστώσει ότι η τουρκική αδιαλλαξία παραμένει σταθερή και οφείλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι μεταξύ μας συζητήσεις, οι μεταξύ μας διαφωνίες δεν αναιρούν αυτό το γεγονός».

Πρόσθεσε επίσης πως οι στρατιώτες στα στρατόπεδα πολλές φορές παρασύρονται και αντί να επικεντρώνουν την προσπάθεια τους για τη φρούρηση του στρατοπέδου βλέποντας προς τα έξω, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους εσωτερικά, αναμένοντας την έφοδο ή τον αξιωματικό ο οποίος θα ελέγξει εάν βρίσκονται στην θέση τους. Όμως ο εχθρός είναι εκτός και όχι εντός, είπε ο κ. Παναγιώτου, σημειώνοντας πως ο εχθρός είναι η τουρκική αδιαλλαξία και υποχρέωση μας είναι η συνέχεια και η συνέπεια, του αγώνα για την ελευθερία μέσα από την ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από τη διαρκή ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας, μέσα από την περαιτέρω αξιοποίησης της 20χρονης πλέον συμμετοχή μας ως πλήρες μέλος στην ΕΕ, μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, μέσα από μια περισσότερο συνεκτική κυπριακή κοινωνία μέσα από την ενότητα του λαού μας και μέσα από τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας, μέσα από τη στήριξη του ΠτΔ, ο οποίος συνεχίζει τον αγώνα του λαού μας έτσι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών να βρίσκεται στο πλευρό μας, υλοποιώντας τις αποφάσεις του και παραμένοντας συνεπής στις αξίες του και στις αρχές του.

Σήμερα 50 χρόνια μετά από το διπλό έγκλημα και τιμώντας τους πεσόντες της αντίστασης κατά το προδοτικό πραξικόπημα, είπε ο κ. Παναγιώτου, οφείλουμε να διατρανώσουμε ξανά ότι είμαστε ένας λαός, με μία πατρίδα, ένα Κράτος την Κυπριακή Δημοκρατία, την πατρίδα όλων των νόμιμων κατοίκων της.

Το μνημόσυνο τελέστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πάφου και την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου σε συνεργασία με τις υπόλοιπες επίσημες αρχές.

Του μνημόσυνου προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός. Μετά το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More