Sunday, October 6, 2024
Home » Τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας της Χαμάς καταδίκασε ο Κ.Χατζηγιάννης σε φόρουμ της ΚΣ ΟΑΣΕ

Τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας της Χαμάς καταδίκασε ο Κ.Χατζηγιάννης σε φόρουμ της ΚΣ ΟΑΣΕ

0 comments

Τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας της Χαμάς καταδίκασε ο Κ.Χατζηγιάννης σε φόρουμ της ΚΣ ΟΑΣΕ – Όσα είπε σε παρέμβασή του

Τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας και βασανιστηρίων που διαπράχθηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 καταδίκασε σε παρέμβαση στη διάρκεια συνεδρίας του Μεσογειακού Φόρουμ της 22ης Φθινοπωρινής Συνάντησης της Κ.Σ. ΟΑΣΕ ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Advertisement

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, στα πλαίσια των φόρουμ που έλαβε χώρα στο Δουβλίνο, ο κ. Χατζηγιάννης καταδίκασε τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας και βασανιστηρίων που διαπράχθηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Τόνισε την επιτακτική ανάγκη για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων, καθώς και για τη διασφάλιση της παροχής ταχείας, ασφαλούς και απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα.

Ο κ. Χατζηγιάννης επισήμανε επίσης τις συνεχείς, απρόκλητες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, οι οποίες έχουν οδηγήσει στον θάνατο δεκάδων αμάχων και στην εκδίωξη περισσότερων από 60.000 Ισραηλινών από τα σπίτια τους στο βόρειο Ισραήλ. Τόνισε ότι αυτές οι επιθέσεις αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για την προώθηση λύσης μέσω διπλωματικών μέσων και καταδίκασε τη χρήση αμάχων ως ανθρώπινων ασπίδων από μέλη της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Κάλεσε την διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων στα σπίτια τους.

Προειδοποιώντας για τις πιθανές συνέπειες της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής εναντίον του Ισραήλ, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε ολέθριες επιπτώσεις και για τον εβραϊκό και για τον παλαιστινιακό λαό. Υπογράμμισε την υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να προστατεύσει τους λαούς της περιοχής από κάθε μορφή απειλής.

Επιπλέον, ο βουλευτής τόνισε ότι η λύση δύο κρατών, όπως προβλέπουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και οι προηγούμενες συμφωνίες, παραμένει η μόνη βιώσιμη λύση για το παλαιστινιακό ζήτημα. Κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν για τη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν στην έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΟΑΣΕ, ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε ότι ως ο μεγαλύτερος περιφερειακός οργανισμός ασφάλειας, θα πρέπει να ενταθεί η συμμετοχή του στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και να συνδράμει ενεργά στις εκκλήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός. Προέβλεψε ότι η Κ.Σ. ΟΑΣΕ πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό διαμεσολαβητικό ρόλο.

Καταληκτικά, ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στον ρόλο της Κύπρου ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στο Ιράν με στόχο την αποτροπή της απόκτησης πυρηνικών όπλων και τον τερματισμό της παροχής υποστήριξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More