Monday, September 16, 2024
Home » Τατάρ: «Χωρίς την Τουρκία, δεν έχει λύση»

Τατάρ: «Χωρίς την Τουρκία, δεν έχει λύση»

0 comments

Η πολιτική των δύο κρατών είναι η νέα εθνική πολιτική, διαμήνυσε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ ο οποίος μίλησε για Έλληνες και Τούρκους της Κύπρου. Πρόσθεσε μάλιστα πώς οι Τουρκοκύπριοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους και χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Kıbrıs, όπως μετέδωσε το ΓΤΠ, ο κατοχικός ηγέτης χαρακτήρισε σημαντική τη στήριξη της Τουρκίας για να συνεχίσει την ύπαρξή του ο τουρκοκυπριακός «λαός» στο νησί με την ταυτότητα, την κουλτούρα και τις εθνικές του αξίες.

Ο Ερσίν Τατάρ, μιλούσε την Τρίτη σε συνέδριο που διοργάνωσε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο η «συντεχνία Τούρκων δημοσίων υπαλλήλων Κύπρου» («Kamu-Sen») στο ξενοδοχείο Acapulco στην Κερύνεια με τίτλο «Η ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου στο 50ο έτος της-Η θέση της στην τουρκική ιστορία με εναλλακτικές οπτικές».

Στην ομιλία του, ο Τατάρ επανέλαβε ότι αυξήθηκε η σημασία της «ΤΔΒΚ» στη «γαλάζια πατρίδα» τα τελευταία χρόνια και ότι η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα της περιοχής και έχει δικαίωμα λόγου. Ισχυρίστηκε και τα εξής:

«Το κυπριακό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την Τουρκία. Υπάρχουν πολύ μεγάλες παγίδες και ανειλικρίνεια κάτω από την πολιτική κάποιων ότι ‘η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους και οι Κύπριοι θα λύσουν αυτή την υπόθεση’. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο έθνη. Υπάρχουν οι Τούρκοι της Κύπρου και οι Έλληνες της Κύπρου. Οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αναπόσπαστο κόμματι του μεγάλου τουρκικού έθνους. Δεν είμαστε μόνοι. Είναι κοινή υπόθεσή μας και αυτή η υπόθεση. Διαχειριζόμαστε αυτό το ζήτημα με την Τουρκία».

Σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση και ειδικά στο Κυπριακό, τόσο ο ίδιος όσο και ο «πρωθυπουργός» και η «κυβέρνηση» συζητούν με την Τουρκίατις λεπτομέρειες, ο Τατάρ είπε ότι η «νέα εθνική πολιτική» είναι η πολιτική των «δύο κρατών» και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι όταν υπάρξει λύση σε ομοσπονδιακό πλαίσιο η Κύπρος θα γίνει νησί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός από εδώ.

«Δεν χρειάζεται να είναι και διάνοια κάποιος για να υπολογίσει τι θα συμβεί στους Τούρκους της Κύπρου με την απόσυρση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από το νησί, οι οποίες είναι η εγγύηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ηρεμίας στο νησί εδώ και 50 χρόνια. Βλέπουμε τι συμβαίνει στη Γάζα», υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας:

«Αν θα υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, μπορεί να είναι μόνιμη, δίκαιη και βιώσιμη με την αναγνώριση του κυρίαρχου ανεξάρτητου τουρκικού κράτους στον βορρά, με το να γίνει αυτό κομμάτι της ως κράτος. Γελιούνται πολύ αν νομίζουν ότι θα μπορούσε να είναι μόνιμη και βιώσιμη μια συμφωνία με τα δικαιώματα του πολίτη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκείνοι να είναι Δημοκρατία και εμείς να είμαστε κοινότητα. Δεν έχουμε διάθεση να χάσουμε τις εθνικές αξίες μας, την ταυτότητά μας και την κουλτούρα μας και να μπούμε έτσι σε μια οργάνωση και μια περιπέτεια».

Σύμφωνα επίσης με τη διαδικτυακή HaberKıbrıs, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, τον οποίο συνεχάρη για τη νίκη του Κόμματος του Νέου Αζερμπαϊτζάν, του οποίου είναι πρόεδρος, στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές και υποστήριξε ότι «η συνεργασία με το νέο κοινοβούλιο στο πλαίσιο της Ομάδας Φιλίας Αζερμπαϊτζάν-ΤΔΒΚ θα συνεχιστεί με επιτυχία».

Ουστέλ: «Αγωνιζόμαστε για αναγνώριση»

Μιλώντας στην ίδια διοργάνωση, ο λεγόμενος πρωθυπουργός του κατοχικού καθεστώτος, Ουνάλ Ουστέλ υποστήριξε ότι η Τουρκία πάντα τους δίνει κουράγιο και αποτελεί φως για τους ίδιους.

Είπε ότι δεν υποχώρησαν από τον αγώνα που διεξήγαγαν το 1974 και ισχυρίστηκε:

«Αποκτήσαμε την ελευθερία μας και ιδρύσαμε το κράτος μας. Αγωνιζόμαστε με όλη μας την ψυχή για να κάνουμε τον κόσμο να αναγνωρίσει το κράτος μας […] Προσπάθησαν με όλη τους την ψυχή να μας αφανίσουν. Δεν μπόρεσαν να μας αφανίσουν με όπλα και ντουφέκια. Αγκαλιαστήκαμε με τη μητέρα πατρίδα, μεταξύ μας και ήρθαμε στο σήμερα».

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More