Thursday, October 17, 2024
Home » Τατάρ: Τα περι κυριαρχικής ισότητας θα πω στο δείπνο

Τατάρ: Τα περι κυριαρχικής ισότητας θα πω στο δείπνο

0 comments

Ποτέ δεν απέφυγε τον διάλογο και την επικοινωνία, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτηςΕρσίν Τατάρ, γι’ αυτό θα συναντηθεί με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη στο κοινωνικό άτυπο δείπνο, όπου θα επαναλάβει ότι θα συμμετάσχει σε επίσημες, νέες διαπραγματεύσεις με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και ίσου διεθνούς καθεστώτος των Τ/κ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλώντας στην τηλεόραση του παράνομου «Μπαϊιράκ» πριν από την πραγματοποίηση του δείπνου είπε ότι σε αυτό θα θίξει τα θέματα των απευθείας πτήσεων, εμπορίου και επαφών για να ξεπεραστούν τα «εμπάργκο» που επιβλήθηκαν στους Τουρκοκύπριους. Θα εξηγήσει, συνέχισε, ότι η στάση της ε/κ πλευράς όσον αφορά τον κατασκευαστικό τομέα (ΣΣ: συλλήψεις για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα), τον τουρισμό και την εκπαίδευση έχει προκαλέσει ένταση και όχι συμφιλίωση «μεταξύ των δύο λαών», κατά την έκφρασή του.

Θα εκφράσει, συνέχισε, την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ε/κ πλευρά σε θέματα όπως η ενέργεια, το νερό, η παράτυπη μετανάστευση, η πολιτιστική κληρονομιά και η οικονομία.

Αναμένει, είπε, ότι το γεύμα θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες και θα κάνει δήλωση στον Τύπο μετά από αυτό.

Ανέφερε επίσης ότι θα αναχωρήσει από την Νέα Υόρκη με την πρώτη πτήση για να είναι πίσω στα κατεχόμενα πριν την Πέμπτη οπόταν θα γίνει η νέα διαδικασία για την εκλογή του «προέδρου της βουλής», σημειώνοντας ότι τώρα τον αντικαθιστά στην «προεδρία» ο Ζορλού Τορέ.

ΚΥΠΕ

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More