Tuesday, September 24, 2024
Home » Συνεχίζονται οι συναντήσεις Κόμπου με ξένους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη

Συνεχίζονται οι συναντήσεις Κόμπου με ξένους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη

0 comments

Συνεχίζονται οι συναντήσεις Κόμπου με ξένους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη – Γεμάτη ατζέντα του ΥΠΕΞ

Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από διάφορες χώρες, πραγματοποιεί της Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο ΥΠΕΞ είχε «μια παραγωγική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σομαλίας, κ. Ahmed Moallim Fiqi Ahmed, σήμερα στη Νέα Υόρκη», κατά την οποία «συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι δεσμοί ΕΕ-Σομαλίας».

«Ευχήθηκα στη Σομαλία μια επιτυχημένη θητεία ως μη μόνιμο μέλος του ΣΑΗΕ για το 2025-26», καταλήγει η ανάρτηση.

Σε άλλη ανάρτησή του στο X, ο κ. Κόμπος κάνει λόγο για μια «εις βάθος συνάντηση σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, κ. Mohammad Mustafa».

«Κατά τη συζήτηση, υπογράμμισα την υποστήριξη της Κύπρου στις βασικές μεταρρυθμίσεις της Παλαιστινιακής Αρχής και στη λύση των δύο κρατών σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ως προς τη Γάζα, επανέλαβα την επείγουσα ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση ομήρων και αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας», σημειώνει ο κ. Κόμπος.

«Η Κύπρος παρακολουθεί επίσης στενά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και είναι εξαιρετικά ανήσυχη. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για απόλυτη αυτοσυγκράτηση», καταλήγει η ανάρτηση.

«Οι δεσμοί Κύπρου – Αυστραλίας, βασισμένοι σε κοινές αξίες και ισχυρές διαπροσωπικές επαφές, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με την Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, Penny Wong, σήμερα στη Νέα Υόρκη», αναφέρει εξάλλου ο Κωνσταντίνος Κόμπος, σε άλλη ανάρτησή του στο X.

«Συζητήθηκαν επίσης οι περιφερειακές εξελίξεις και η συνεργασία σε πολυμερή φόρα», καταλήγει η ανάρτηση.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More