Friday, October 4, 2024
Home » Συγχαρητήρια μηνύματα προς Πρόεδρο από Προέδρους Ιταλίας και Γερμανίας

Συγχαρητήρια μηνύματα προς Πρόεδρο από Προέδρους Ιταλίας και Γερμανίας

0 comments

Συγχαρητήρια μηνύματα με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε από τους Προέδρους της Ιταλίας και της Γερμανίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα και Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας,στο μήνυμά του ο κ. Ματαρέλλα αναφέρει ότι «οι χώρες μας που συνδέονται από πολύ ισχυρές διμερείς σχέσεις, που βασίζονται στην κοινή μεσογειακή καταγωγή Κυπρίων και Ιταλών, είναι σήμερα μαζί στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει, «– και 20 χρόνια μετά τη μεγάλη διεύρυνση κατά την οποία η Κύπρος υπήρξε πρωταγωνίστρια – πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για μια ακόμη πιο δυναμική και ολοκληρωμένη ΕΕ, ικανή να αναλάβει ένα αυξημένο ρόλο στη διεθνή σκηνή».

«Σε μια ιστορική στιγμή που σηματοδοτείται από περίπλοκες προκλήσεις και την επιδείνωση της έντασης και της βίας στη γειτονιά μας, αυτό αποτελεί μια πραγματική εγγύηση ελευθερίας και ευημερίας για τους λαούς μας και την πρώτη ουσιαστική διασφάλιση της ασφάλειας μας», σημειώνει ο Πρόεδρος της Ιταλίας.

«Εκφράζοντας ξανά την ελπίδα ότι η λύση για την καλύτερη συνύπαρξη μεταξύ των κυπριακών κοινοτήτων θα επιτευχθεί σύντομα εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ, εκφράζω εκ μέρους της Ιταλικής Δημοκρατίας και εμού, εγκάρδια συγχαρητήρια για τη σημαντική σημερινή επέτειο», καταλήγει.

Από την πλευρά του σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Στάινμαϊερ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι στενές και μακροχρόνιες σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες μας με χαροποιούν πολύ».

«Υπήρξε τιμή μου να δείξω την εκτίμηση μου στη γερμανοκυπριακή φιλία, ως πρώτος Γερμανίας Πρόεδρος που επισκέπτεται την Κυπριακή Δημοκρατία. Για τη φιλοξενία σας τον Φεβρουάριο και ιδιαιτέρως για την πολύπλευρη υποστήριξη, την οποία εσείς και η χώρα σας προσφέρατε στη Γερμανία τους τελευταίους 12 μήνες, σας είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας επισημαίνει ότι «οι τεράστιες προκλήσεις των καιρών μας μάς καθιστούν σαφές πόσο σημαντικά είναι οι φιλικοί δεσμοί και η στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας. Χαίρομαι που μπορούμε να υπολογίζουμε ο ένας στον άλλον».

«Ας ενισχύσουμε και ας αναπτύξουμε μέσα σε αυτό το πνεύμα τη συνεργασία μας, τόσο διμερώς όσο και μέσα στην Ευρώπη. Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε μία ενωμένη, δυνατή και αλληλέγγυα Ευρώπη», αναφέρει.

ΚΥΠΕ

Πηγή: Φilenews

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise