Wednesday, October 16, 2024
Home » Στο ίδιο τραπέζι με Γκουτέρες Χριστοδουλίδης και Τατάρ

Στο ίδιο τραπέζι με Γκουτέρες Χριστοδουλίδης και Τατάρ

0 comments

Στο ίδιο τραπέζι οι δύο πλευρές, 7 χρόνια μετά – Σε εξέλιξη η άτυπη τριμερής στη Νέα Υόρκη με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών – Στόχος η διερεύνηση της προοπτικής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Σε εξέλιξη από τις 2 τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) το άτυποδείπνο στο οποίο παρακάθονται Νίκος Χριστοδουλίδης, Ερσίν Τατάρ και ο Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται να θέσει στο τραπέζι, ενώπιον των δύο ηγετών τις εισηγήσεις του με στόχο την επανεκκίνηση του Κυπριακού.

Advertisement

Οι δύο ηγέτες έφτασαν λίγο πριν από τις 2 στον 38ο όροφο της έδρας των Ηνωμένων Εθνών για το κρίσιμο ραντεβού.

  • Στο άτυπο δείπνο «με ειλικρινή πολιτική βούληση» ο ΠτΔ, λέει ο Λετυμπιώτης
  • Αντίστροφη μέτρηση για άτυπη τριμερή. Τα σενάρια ενώπιον του ΠτΔ, μόνο ο Γκουτέρες ξέρει

Οι δυο ηγέτες δεν αντάλλαξαν χειραψία μπροστά στους φωτογράφους.

Όπως ανέφερε με ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης «στόχος αυτής της συνάντησης είναι η διερεύνηση της προοπτικής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Η συνάντηση των ηγετών με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ξεκίνησε στις 2 ακριβώς και πραγματοποιείται στον 38ο όροφο της έδρας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Η πλευρά μας τόνισε πως προσέρχεται στο άτυπο δείπνο με προτάσεις για το πως προτίθεται να κινηθεί, αναλόγως του πως θα εξελιχθεί η συζήτηση.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλώντας στην τηλεόραση του παράνομου «Μπαϊιράκ» πριν από την πραγματοποίηση του δείπνου είπε ότι σε αυτό θα θίξει τα θέματα των απευθείας πτήσεων, εμπορίου και επαφών για να ξεπεραστούν τα «εμπάργκο» που επιβλήθηκαν στους Τουρκοκύπριους. Θα εξηγήσει, συνέχισε, ότι η στάση της ε/κ πλευράς όσον αφορά τον κατασκευαστικό τομέα (ΣΣ: συλλήψεις για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα), τον τουρισμό και την εκπαίδευση έχει προκαλέσει ένταση και όχι συμφιλίωση «μεταξύ των δύο λαών», κατά την έκφρασή του.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More