Friday, September 20, 2024
Home » Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπ. Γεωργίας στη Βουδαπέστη η Μαρία Παναγιώτου

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπ. Γεωργίας στη Βουδαπέστη η Μαρία Παναγιώτου

0 comments

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπ. Γεωργίας στη Βουδαπέστη η Μαρία Παναγιώτου – Από τις 8 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου

Στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας, η οποία διεξάγεται από τις 8 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, η οποία αναχωρεί σήμερα από το νησί.

Advertisement

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι Υπουργοί θα συζητήσουν για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μετά το 2027, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής, ανθεκτικής στην κρίση, βιώσιμης και φιλικής προς τον αγρότη γεωργίας στην ΕΕ.

Οι Υπουργοί, στο πλαίσιο των εργασιών, θα εξετάσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι αγρότες, όπως η κλιματική αλλαγή, το υψηλό κόστος εισροών και η αντιμετώπιση υφιστάμενων και μελλοντικών κρίσεων στην αγορά.

Αντικείμενο των συζητήσεων ων Υπουργών θα είναι επίσης η απλοποίηση της ΚΑΠ και η διαμόρφωση πλαισίου παροχής κινήτρων στους γεωργούς, προκειμένου να συμβάλλουν στους στόχους για το περιβάλλον, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των αγροτών, αναφέρεται.

Θα εξετάσουν ακόμα, τα υφιστάμενα εργαλεία διαχείρισης κρίσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική στήριξη των αγροτών σε ένα περιβάλλον που αυτές εμφανίζονται όλο και συχνότερα.

Τα αποτελέσματα της συζήτησης των Ευρωπαίων Υπουργών Γεωργίας θα συμβάλουν στη διαμόρφωση των πολιτικών κατευθύνσεων για την ΚΑΠ μετά το 2027, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More