Saturday, September 21, 2024
Home » Στη Νέα Υόρκη για επαφές για το Κυπριακό ο ηγέτης του ΡΤΚ

Στη Νέα Υόρκη για επαφές για το Κυπριακό ο ηγέτης του ΡΤΚ

0 comments

Σκοπός της επίσκεψης είναι οι διπλωματικές επαφές για τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη για επαφές θα βρίσκεται στις23-28 Σεπτεμβρίου ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Τουφάν Ερχιουρμάν, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα εξωτερικών υποθέσεων και «βουλευτή» του κόμματος, Φιλκρί Τόρος.

Advertisement

  • Αναχωρεί σήμερα για Νέα Υόρκη και Γενική Συνέλευση ΗΕ ο ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΤΚ, σκοπός της επίσκεψης είναι οι διπλωματικές επαφέςγια τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Ερχιουρμάν θα μιλήσει, εξάλλου, σε συνεδρίαση με θέμα «Επενδύοντας στον Διάλογο και τη Διπλωματία» σε συνάντηση της σοσιαλιστικής διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται.

Σημειώνεται ακόμη πως ο κ. Ερχιουρμάν θα μιλήσει για το όραμα για το μέλλον της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και θα αναφερθεί σε «συγκεκριμένες προτάσεις» σε σχέση με το πώς μπορεί να διεξαχθεί μια νέα διαδικασία.

Στη Νέα Υόρκη ο κ. Ερχιουρμάν θα συναντήσει, αναφέρεται, τονΒοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μιροσλάβ Γιέτζια, για να συζητήσουν θέματα που άπτονται του Κυπριακού. Αναμένεται, επίσης, να έχει διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους χωρών-μελών του ΟΗΕ με ενδιαφέρον για την Κύπρο.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Ερχιουρμάν σκοπεύει να μεταφέρει το όραμα του ΡΤΚ για λύση στους διεθνείς παράγοντες και να δημιουργήσει ένα πιο ενεργό περιβάλλον διαλόγου στα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More