Friday, September 20, 2024
Home » Στη «δικαστική» ο Κωνσταντίνου για την εκλογή προέδρου ΕΟΑ Πάφου

Στη «δικαστική» ο Κωνσταντίνου για την εκλογή προέδρου ΕΟΑ Πάφου

0 comments

Ενώ όλοι πίστεψαν πως οι δημοτικές εκλογές του Ιουνίου έχουν περάσει στην ιστορία, προέκυψε η προσφυγή του Κώστα Κωνσταντίνου στο εκλογοδικείο σχετικά με την ψηφοφορία ανάδειξης του πρώτου προέδρου ΕΟΑ στην Πάφο.

Ο πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμούεπέλεξε την τελευταία ημέρα που προβλέπετο από το νόμο προκειμένου να προσφύγει στο εκλογοδικείο, που ήταν η 9η Αυγούστου. Ο τότε υποψήφιος στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκηση, υπέβαλε ένσταση κατά του αποτελέσματος.

Ο Κ. Κωνσταντίνου έχασε στις εκλογές του Ιουνίου με διαφορά 38 ψήφων από το Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη μετά από μια αναμέτρηση θρίλερ που κυριάρχησε το βράδυ των εκλογών. Σύμφωνα με το τελικό επίσημο αποτέλεσμα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΑ Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης είχε λάβει ποσοστό 41.9% και 17965 ψήφους, έναντι 41.8% και 17927 ψήφους του Κώστα Κωνσταντίνου. Την προεδρία του ΕΟΑ Πάφου διεκδίκησε και ο Μάριος Τσέλεπος που έλαβε τελικά ποσοστό 16,3% και 6973 ψήφους.

Μέσα την προσφυγή του ο Κώστας Κωνσταντίνου δείχνει πως μια εκλογική μάχη που ξεκινήσει ευθύς εξ αρχής κατά τρόπο επεισοδιακό δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα λήξει κατά τρόπο ήρεμο.

Η κόντρα για τον ΕΟΑ Πάφου ξεκίνησε από τον περασμένο Γενάρη και την έντονη αντίδραση του Μάριου Τσέλεπου στην απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού να προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές για τη συγκεκριμένη επαρχία με διεκδικητές του χρίσματος τον ίδιο και τον Κώστα Κωνσταντίνου. Η ενέργεια του Κ. Κωνσταντίνου να προχωρήσει σε διεκδίκηση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο μέσω της διαδικασίας του ΔΗΣΥ είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με κύριο εκφραστή το Μ. Τσέλεπο. Κύριο επιχείρημά τους ήταν η στήριξη του Κ. Κωνσταντίνου προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη κατά τις Προεδρικές του 2023, και μη υποστήριξη του τότε προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, ο Μάριος Τσέλεπος εξέφραζε την αντίθεσή του προς την απόφαση της Πινδάρου για διεξαγωγή εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στην Πάφο. Παράλληλα εξέφραζε την άρνησή του να συμμετάσχει σε μια διαδικασία με τον κ. Κωνσταντίνου: «Η αποστασία δεν πρέπει να επιβραβευτεί ούτε να νομιμοποιηθεί. Μια τέτοια διαδικασία θα εμβαθύνει το ρήγμα και την διχόνοια των μελών μας και θα δημιουργήσει πληγές στην επαρχία μας», σημείωνε στο τέλος της επιστολής του ο κ. Τσέλεπος.

Η απάντηση της Πινδάρου προς το Μάριο Τσέλεπο ήταν να τον προειδοποιήσει για παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας για λήψη μέτρων εναντίον του στη βάση της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου της 11ης Ιανουαρίου. Το μήνυμα της Πινδάρου ήταν αρκούντως έντονο: «Ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί ούτε να εκβιάζεται αλλά ούτε και να μένει εγκλωβισμένος σε αποφάσεις που δεν λήφθηκαν στο παρελθόν».

Στις αρχές περασμένου Απριλίου ο κ. Τσέλεπος μαζί με τη σύζυγό του είχαν ζητήσει τη διαγραφή τους από τα μητρώα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αντιδρώντας στην απόφαση του κόμματος να στηρίξει τον Κ. Κωνσταντίνου για την προεδρία του ΕΟΑ Πάφου. Στις 9 του ίδιου μήνα προχώρησε σε εξαγγελία της δικής τους υποψηφιότητας για τον ΕΟΑ Πάφου. Με την ανακοίνωση του ο κ. Τσέλεπος πέραν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητά τους φρόντισε να επιτεθεί εκ νέου προς την Πινδάρου κάνοντας λόγο για «ετσιθελισμούς, τακτικισμούς και έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών».

Στο ψηφοδέλτιο για την προεδρία του ΕΟΑ Πάφου βρέθηκαν τελικά οι Κώστας Κωνσταντίνου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης και Μάριος Τσέλεπος. Οι Κωνσταντίνου και Τσέλεπος προερχόμενοι αμφότεροι από το χώρο του ΔΗΣΥ και ο Πιττοκοπίτης που υποστηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ. Η σύγκρουση των δύο Συναγερμικών λειτούργησε προς όφελος του κ. Πιττοκοπίτη ο οποίος τελικά έστω και οριακά κατάφερε να τερματίσει πρώτος.

Κι ενώ ήδη στρώθηκε στη δουλειά και ως πρόεδρος του ΕΟΑ Πάφου ξεκίνησε ήδη να εργάζεται, η προσφυγή του Κ. Κωνσταντίνου δημιουργεί νέα δεδομένα. Και εκ των πραγμάτων ο κ. Πιττοκοπίτης χωρίς να φέρει την όποια ευθύνη για τα όσα συνέβησαν προεκλογικά είναι αναγκασμένος να αναμένει την ετυμηγορία του εκλογοδικείου και την επανακαταμέτρηση των ψήφων της επαρχίας Πάφου.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More