Monday, September 30, 2024
Home » Σημαντική η διπλωματία για θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε η ΠτB

Σημαντική η διπλωματία για θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε η ΠτB

0 comments

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο έργο του Σώματος σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο

Τον σημαντικό ρόλο της διπλωματίας για τη θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράμμισε τη Δευτέρα ηΠρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία δέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τουΑρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Advertisement

Κατά τη συνάντηση η κ. Δημητρίου σημείωσε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τόνισε και τη σημασία της συνεργασίας και του συντονισμού με γνώμονα το συμφέρον της Κύπρου.

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο έργο του Σώματος σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, υπογραμμίζοντας τηναξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, για την προώθηση των στόχων και των συμφερόντων της Δημοκρατίας, με πρώτιστο στόχο την προάσπιση και προβολή των δικαίων της Κύπρου στον διεθνή χώρο.

Είπε ότι στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας των επίσημων επισκέψεων της Βουλής, όχι μόνο της Προέδρου, αλλά και των Βουλευτών, αλλά και της κοινής στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας «πρέπει να συνεχιστεί η ουσιαστική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων».

Ανέφερε στους διπλωμάτες πως πρέπει να δουν πως μπορούν να θωρακίσουν τις δραστηριότητες τους, αλλά και του συνόλου της Κύπρου, ώστε να δουν πως αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, τις οποίες έχουν να διαχειριστούν, εκφράζοντας την ελπίδα για ενδυνάμωση της συνεργασίας.

Απευθυνόμενη στους Αρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών, είπε πως θεωρεί πολύ σημαντικό το έργο που επιτελούν, για να σημειώσει πως «είναι πολύ σημαντικό να προσδώσουμε τη δέουσα σημασία στο ρόλο των διπλωματών μας του διπλωματικού σώματος».

Σύμφωνα με την κ. Δημητρίου τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε αυτή η ουσιαστική σχέση ή συνεργασία «χωρίς βεβαίως ποτέ να αίρουμε οποιοδήποτε τρόπο τη διάκριση των εξουσιών ή το αυτοκυριάρχο της Βουλής ή της εκτελεστικής εξουσία».

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «μπορεί να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη ως υπάρχει πολύ σωστά για να πούμε πως ακριβώς αντιμετωπίζουμε ζητήματα τα οποία υπάρχουμε. Γιατί ενισχύουμε και τους βουλευτές μας ή στην προκειμένη και την προεδρία σε επίσημες αποστολές ή επιδιώξεις».

Επιπλέον, τόνισε την εμπειρογνωμοσύνη την οποία έχουν δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια μέσα από επίσημες επαφές, σημειώνοντας ότι η Βουλή έρχεται και συμπληρώνει ή προσθέτει στις επιδιώξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε, μάλιστα, ότι πολλές φορές τα Κοινοβούλια «μπορεί να μας ανοίξουν διόδους, που δεν είχαμε άλλες φορές, υπό άλλες περιπτώσεις».

Εξάλλου, η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην επερχόμενη προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2026 και ότι κατά την περίοδο εκείνη «θα χρειαστεί η συνεργασία όλων».

Είπε πως «εκεί θα πρέπει να υπάρξει απόλυτος συντονισμός», για να συμπληρώσει ότι «πρέπει να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η προεδρία της Κύπρου το 2026».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise