Friday, September 20, 2024
Home » Σε ετοιμότητα η Κύπρος για αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα για τη μεγάλη πυρκαγιά

Σε ετοιμότητα η Κύπρος για αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα για τη μεγάλη πυρκαγιά

0 comments

Ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα – Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής – Οι οδηγίες Χαρτσιώτη

Σε ετοιμότητα η ΚυπριακήΔημοκρατία για να παράσχει βοήθεια για τη μεγάλη και επικίνδυνη, όπως χαρακτηρίστηκε, πυρκαγιά που μαίνεται στον Βαρνάβα Αττικής, στο Δήμο Μαραθώνα.

Advertisement

  • Σε δύο μέτωπα η φωτιά στο Βαρνάβα: Καίγονται σπίτια, δεκάδες απεγκλωβισμοί (video)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχιπύραρχο Πυροσβεστικής Υπηρέσιας κ. Νίκο Λογγίνο.

Την ίδια στιγμή Αρχιπύραρχος διατηρεί επαφή με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια εκφράζοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να υποστηρίξει την πυρόσβεση στις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο μέτωπα. Συγκεκριμένα, το ένα μέτωπο κινείται προς το Μικροχώρι και το άλλο προς τη λίμνη Μαραθώνα.

Συνεχώς ηχεί το μήνυμα «112» για εντολή εκκένωσης πολιτών από τις γύρω περιοχές. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και δύσκολη καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι δεν αναμένεται να κοπάσουν εντελώς ενώ την ίδια στιγμή τα πτητικά μέσα σταματούν τις ρίψεις καθώς έπεσε το σκοτάδι.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More