Tuesday, September 17, 2024
Home » Πυρά Κυβέρνησης στον ΔΗΣΥ για Κυπριακό: «Aδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών»

Πυρά Κυβέρνησης στον ΔΗΣΥ για Κυπριακό: «Aδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών»

0 comments

Με έντονο τρόπο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΔΗΣΥ, τόσο για την επιστολή της Προέδρου,Αννίτας Δημητρίου όσο και για τη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου για το Κυπριακό, υποδεικνύοντας ότι «ως το ύψιστο εθνικό μας ζήτημα, δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακούς χειρισμούς ούτε ως όχημα πολιτικών ελιγμών».

Υποδεικνύει, μάλιστα, ότι το γεγονός ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επέλεξενα δημοσιοποιήσει την επιστολή, ενόσω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απουσίαζε στο εξωτερικό, προτού καν του δοθεί η ευκαιρία να τη διαβάσει,καταδεικνύει και τον βαθμό σεβασμού και τη διάθεση συνεργασίας που προβάλει μια τέτοια ενέργεια.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υποστηρίζει ότι «η ηγεσία του ΔΗΣΥ, δυστυχώς, αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά και την αποστολή του Εθνικού Συμβουλίου», σημειώνοντας ότι «η πρόσφατη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από την πραγματική πολιτική αστοχία, ή -ακόμη χειρότερα- δεν την αντιλαμβάνεται».

«Παρατηρούμε με μεγάλη μας έκπληξη, τόσο μέσα από την επιστολή της Προέδρου του ΔΗΣΥ όσο και μέσα από την πρόσφατη δήλωση, δυστυχώς, να υιοθετούνται ατεκμηρίωτα επιχειρήματα που προβάλλει μέχρι σήμερα η άλλη πλευρά.Αυτοί, λοιπόν, που ενισχύουν την επιχειρηματολογία της Τουρκίας είναι καλό να προβληματιστούν αν αξίζει στον βωμό άλλων σκοπιμοτήτων να πλήττουν εθνικές επιδιώξεις», συμπληρώνει.

Επισημαίνει ακόμη ότι «η χρονική στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή της κας Δημητρίου είναι απόλυτα συνυφασμένη και με την ουσία της συζήτησης, αλλά και με τα μηνύματα που στέλνει. Λίγες ώρες προτού η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα παρέδιδε την έκθεσή της στον ΓΓ των ΗΕ, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ (Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας κατά τη συγκεκριμένη στιγμή) επέλεξε να προδικάσει και να επιμερίσει ευθύνες. Εάν αδυνατούν να αντιληφθούν το άστοχο και πολιτικά ανορθόδοξο αυτής της επιλογής, προκαλεί έκπληξη πράγματι».

«Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο ασφαλώς και θα απαντηθεί λεπτομερώς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η αποστολή του Εθνικού Συμβουλίου είναι η απαραίτητη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και όχι απλώς ενημέρωσή τους. Διαβάσαμε στην επιστολή απόψεις που σε κανένα απολύτως σημείο δεν τέθηκαν ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου ούτε και κατά το προηγούμενο διάστημα», σημειώνει.

Τονίζει ακόμη ότι «από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέλαβε και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, πρωτοβουλίες που τυγχάνουν αναγνώρισης διεθνώς, αλλά και που συμβάλουν θετικά στη δημιουργία θετικού κλίματος. Είναι, άλλωστε, η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών από πλευράς μας που κατέστησε εφικτό τον διορισμό της κας Ολγκίν, για την προσπάθεια της οποίας ανησυχεί τόσο η ηγεσία του ΔΗΣΥ».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας της στιγμής και της ευθύνης που μας βαραίνει. Αναμένουμε ενημέρωση σε σχέση με τη συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ, με τον ΓΓ των ΗΕ, αλλά και για τις επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αντί επικοινωνιακών χειρισμών θα επιθυμούσαμε η έγνοια όλων μας να ήταν οι σημαντικές εξελίξεις και η υπεύθυνη στάση που αυτές επιβάλλουν», καταλήγει.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More