Saturday, September 28, 2024
Home » Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προς Ερντογάν: Η ιστορία θα μας κρίνει

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προς Ερντογάν: Η ιστορία θα μας κρίνει

0 comments

“Η ιστορία θα μας κρίνει”, η απευθείας απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν του Προέδρου Χριστοδουλίδη από το βήμα της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε εκτενώς στις αξιώσεις Ταγίπ Ερντογάν .

“Και η ιστορία είναι αμείλικτη ως προς το φως που ρίχνει στους ηγέτες που έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν ειρήνη, και αντ’ αυτού επιλέγουν τον δρόμο του αναθεωρητισμού και της περιφρόνησης του διεθνούς δικαίου. Αυτοί που θέλουν να ηγούνται πρέπει να ηγούνται δίνοντας το παράδειγμα. Η φωνή της ηθικής δεν μπορεί να έχει επιλεκτική ιστορική αμνησία ή επιλεκτική ευαισθησία στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου” υπέδειξε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι, “το Διεθνές Δίκαιο, δεν είναι a la carte”.

Ο επιτιθέμενος, ο παραβάτης του διεθνούς δικαίου, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, “δεν μπορεί να υπερασπίζεται τη νομιμότητα ούτε να δείχνει με το δάχτυλο τους άλλους”.

Στην εισαγωγική προσφώνηση του ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην αξία του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τους οραματιστές που τόλμησαν να οικοδομήσουν ειρήνη πάνω στις στάχτες του πολέμου, ανέλαβαν την τεράστια ευθύνη να κοιτάξουν πέρα από τη φρίκη του παρελθόντος.

Να μάθουν είπε, από την ιστορία, ανεξάρτητα από το πόσο οδυνηρό ήταν αυτό, και να θέσουν τα θεμέλια για έναν κόσμο εδραιωμένο στην ειρήνη και τη σταθερότητα, τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του Προέδρου, βρέθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε συνάρτηση με το Κυπριακό. Oλόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise