Monday, September 16, 2024
Home » Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ξανά η Ρομπέρτα Μέτσολα

Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ξανά η Ρομπέρτα Μέτσολα

0 comments

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν και εξέλεξαν εκ νέου τη Ρομπέρτα Μέτσολα από το ΕΛΚ ως πρόεδρο του Σώματος από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.

Στον λόγο της μετά την εκλογή της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οφείλουμε να κάνουμε την Ευρώπη καλύτερο μέρος από ό,τι τη βρήκαμε, μια Ένωση που θα μας κάνει όλους περήφανους, κτίζοντας μια ένωση συλλογικής υπευθυνότητας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ψήφισαν 699 ευρωβουλευτές, λευκά/άκυρα 76, 562 ψήφοι για την Ρομπέρτα Μέτσολα από το ΕΛΚ, ενώ 61 ψήφους έλαβε η Ιρένε Μοντέρο, υποψήφια της Αριστεράς.

Για την εκλογή του Προέδρου χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων, επομένως χρειάζονταν 312 ψήφοι, με την κ. Μέτσολα να εξασφαλίζει 562 ψήφους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα επίσημα την Τρίτη στο Στρασβούργο, μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ενώ μυστική ψηφοφορία με κάλπη διεξήχθη αμέσως μετά την έναρξη της συνόδου και την ομιλία των δύο υποψηφίων ενώπιον του σώματος.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More