Tuesday, September 17, 2024
Home » Πολιτικά ρίχτερ για το Βασιλικό – Παρέμβαση Αννίτας, αντίδραση Ειρήνης

Πολιτικά ρίχτερ για το Βασιλικό – Παρέμβαση Αννίτας, αντίδραση Ειρήνης

0 comments

Η υπόθεση του έργου του τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό προκαλεί πολιτικά ρίχτερ. Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα και οι αποκαλύψεις που προκύπτουν από τη δημόσια συζήτηση του θέματος δημιουργούν ένα σκηνικό πιέσεων που διοχετεύεται αφενός προς την Κυβέρνηση για την διαχείριση του θέματος, αφετέρου όμως και προς την Πινδάρου καθώς η όλη συζήτηση αφορά κυρίως τους χειρισμούς που έγιναν από πλευράς Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου έσπευσε χθες με γραπτή δήλωση της να στείλει το μήνυμα πώς είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με κάθε συμφέρον για τη διαφάνεια. Μια αναφορά ουσιαστικά με αποδέχτες τόσο εντός, όσο και εκτός κόμματος, καθώς υπάρχει, όπως πληροφορούμαστε, μουρμούρα εντός της Πινδάρου για το όλο ζήτημα και το πολιτικό κόστους που θα φορτωθούν από την όλη ιστορία.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσα ότι προτεραιότητά μου είναι η διαφάνεια παντού», σημείωνε στην γραπτή δήλωση της η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, θέλοντας ουσιαστικά να διαχωρίσει τη θέση της, από ο,τι έχει σχέση με το παρελθόν.

«Κάθε υπόνοια διαφθοράς να διερευνηθεί χωρίς συμβιβασμούς. Να σεβαστούμε κάθε ευρώ από τους φόρους του ταλαιπωρημένου πολίτη. Και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας που έχει τραυματιστεί. Το ίδιο λέω και σήμερα, στο ζήτημα του τερματικού στο Βασιλικό. Καλώ την κυβέρνηση να μην αποκρύψει τίποτε.

Να κάνει ό,τι απαιτείται για να έρθουν όλα στο φως. Ταυτόχρονα να φροντίσει για την ολοκλήρωση του ζωτικής σημασίας έργου για τη χώρα μας. Σε αυτά θα τη στηρίξουμε. Παράλληλα, με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Βουλής θα κάνω ό,τι επιτρέπει ο κανονισμός έτσι ώστε να μη μείνει καμία σκιά. Είμαι έτοιμη να συγκρουστώ με κάθε συμφέρον. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να αποδείξουμε ξανά ότι πολιτική σημαίνει προσφορά και υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας», ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου.

Η τοποθέτηση της προέδρου του ΔΗΣΥ, έφερε την αντίδραση της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η οποία είχε κάνει τοποθέτηση νωρίτερα με ανάρτηση της στο «X» με την οποία ουσιαστικά έριχνε το γάντι στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και την Αννίτα Δημητρίου να τοποθετηθούν για το θέμα του Βασιλικού.

«Η Αννίτα Δημητρίου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, η κυβέρνηση του οποίου μόλις πρόσφατα ψέλλισε τη λέξη σκάνδαλο, ενώ της πρώτης το κόμμα έβγαλε μια ανακοίνωση που αποδεικνύει την κοντή μνήμη σε ευθύνες, (μετατόπιζαν ευθύνες), για το τερματικό, πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν πως τοποθετούνται στο ηθικό δίλημμα που αφορά στο χρέος απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη και στον κίνδυνο διεθνούς απαξίωσης της Κύπρου. Και στους δυο υπενθυμίζω ότι ο μόνος που ενήργησε υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της Κύπρου ήταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Υ.Γ τα πρακτικά της ελέγχου τα έχουμε και η πρόεδρος της Βουλής μπορεί να τα εξασφαλίσει και να διαβάσει τη στάση του ΔΗΣΥ. ( Για όλα έφταιγε ο Οδυσσέας που ήταν ο μόνος που διαφωνούσε είπαν)», έγραψε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η οποία επανήλθε μετά τη δήλωση της Αννίτας Δημητρίου, θεωρώντας ότι αυτή έγινε για να απαντήσει στην ανάρτηση της. «Έχω δει αυτήν την ανάρτηση μετά την τοποθέτηση μου , χρονικά στην οποία είχα κάνει tagτην Αννίτα Δημητρίου», έγραψε ως απάντηση η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. «Έχω διαβάσει και την αρχική τοποθέτηση του ΔΗΣΥ, ήταν θεωρώ, μετά την έγκριση της προέδρου που κυκλοφόρησε και επιχειρούσε να ρίξει ευθύνες στη νυν κυβέρνηση λες και το σκάνδαλο ξεκίνησε τώρα. Έχω όμως ακούσει και τις τοποθετήσεις στην Επιτροπή Ελέγχου και νομίζω θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά που ήταν από τον Φλεβάρη και μετά του 2024 , πολύ πρόσφατα δηλαδή, όπου φαίνεται ξεκάθαρα το παιχνίδι του ΔΗΣΥ. Άρα στις διακηρύξεις καλοί είναι όλοι και καλύτερος ο Νίκος Χριστοδουλίδης να το λέμε αυτό. Στις πράξεις τι κάνουν ενόσω θεωρούν ότι τους παίρνει;», έγραψε.

Στη συνέχεια εξέδωσε και γραπτή δήλωση η Ειρήνη Χαραλαμπίδου για να απαντήσει στη δήλωση της Αννίτας Δημητρίου. «Χαίρομαι που η πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου έστω και τώρα, αποφάσισε να μας διαβεβαιώσει ότι «είναι έτοιμη να συγκρουστεί με κάθε συμφέρον για το Βασιλικό». Αυτό βέβαια υπό το βάρος των εξελίξεων που δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για ελιγμούς, κομματικούς ή άλλους . Όλα είναι στο φως πια, χάριν και στις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και της Κομισιόν», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

ΑΚΕΛ: Ο λογαριασμός στους ενόχους

Στους ενόχους του σκανδάλου πρέπει να πάει ο λογαριασμός και όχι στο λαό, διαμηνύει το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του για το θέμα σημειώνοντας πώς είναι η ενεργειακή επάρκεια του τόπου αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα συνεχίσει να ακριβοπληρώνει ο κυπριακός λαός. «Ταυτόχρονα, τίθεται το ερώτημα: θα πληρώσει ξανά ο κυπριακός λαός εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για το νέο σκάνδαλο-μαμούθ της κυβέρνησης του Συναγερμού ή θα υπάρξει τιμωρία των ενόχων και αυτοί να πληρώσουν τα σπασμένα;», διερωτάται.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More