Thursday, October 17, 2024
Home » Πινδάρου: Στη σκιά των… «ελεφάντων»- «Αν εν για το καλό της παράταξης…»

Πινδάρου: Στη σκιά των… «ελεφάντων»- «Αν εν για το καλό της παράταξης…»

0 comments

Το παλεύουν καιρό τώρα στην Πινδάρου να αφήσουν πίσω τους την εποχή των δύο τέως, αλλά αυτή δεν τους αφήνει. Μια οι δηλώσεις τους, μιας οι παρεμβάσεις τους και μια τα ραντεβού τους, γίνονται πάντα είδηση. Δεν είναι εύκολο εξάλλου να ξεφύγουν από την σκιά των δυο ελεφάντων, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αφήνουν ακόμα ισχυρό το αποτύπωμα τους με την κάθε αναφορά προς αυτούς.

Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πολίτη» την περασμένη Κυριακή, συναντήθηκαν πρόσφατα και συμφώνησαν να αφήσουν πίσω το παρελθόν τους. Η συνάντηση των δύο επιβεβαιώνεται ότι έγινε σε σπίτι κοινού γνωστού μετά από πρόσκληση, όπως και η εκατέρωθεν θέληση να αφήνουν το παρελθόν πίσω.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι Αναστασιάδης και Αβέρωφ θα γίνουν αχώριστοι φίλοι, ωστόσο η συνάντηση των δύο σηματοδοτεί ενδεχομένως μιας νέα εποχή στις σχέσεις τους με τον αντίκτυπο να επηρεάζει, είτε θετικά, είτε αρνητικά ευρύτερα τον ΔΗΣΥ. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Πινδάρου και παρόλο που προτιμούν να μην ασχολούνται με τα όσα λέγονται και γίνονται από τους δύο διότι «ταρακουνήθηκαν» αρκετές φορές από τα ρίχτερ των παρεμβάσεων τους, την ίδια ώρα όμως δεν τους αφήνουν αδιάφορους οι κινήσεις τους.

Το πρόσφατο ραντεβού των δύο, φαίνεται ότι δεν ήταν ευρύτερα γνωστό στην Πινδάρου και τα στελέχη της. Εξάλλου ήταν καθαρά ιδιωτική συνάντηση των δύο που έγινε μέσω κοινού γνωστού και είχε πρωτίστως πρόθεση αποκατάστασης των σχέσεων των δύο σε προσωπικό επίπεδο. Η γνωστοποίηση της συνάντησης δεν απασχόλησε επίσημα κάποια σύσκεψη χθες, ωστόσο στα συναγερμικά πηγαδάκια και στους διαδρόμους γίνεται αναφορά στο ραντεβού των δυο.

Κυρίως αυτό το οποίο συζητιέται είναι το κατά πόσο ήταν απλά μια φιλοφρονητική συνάντηση, η οποία έγινε καθαρά τυπικά, ή αν έχει και οποιαδήποτε ουρά ή οποιοδήποτε συνέχεια. «Αν η συνάντηση έγινε και υπήρξε συνεννόηση για να αφήσουν πίσω το παρελθόν και να εργαστούν για την ενότητα, αυτό είναι για το καλό της παράταξης μας», ανέφερε συναγερμικό στέλεχος σχολιάζοντας τη συνάντηση των δύο τέως.

>> Η νέα παρέμβαση Αβέρωφ

Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επανήλθε την Κυριακή με νέα δυναμική παρέμβαση του για το Κυπριακό, καλώντας τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να δείξει ότι έχει αποφασιστικότητα και ότι μεταβαίνει στο δείπνο με σκοπό την επανέναρξη της διαδικασίας με στόχο τη λύση του Κυπριακού. Είναι αξιοσημείωτο ότι στη δήλωση του ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προειδοποιεί ότι πρέπει να επιδειχθεί αποφασιστικότητα για λύση και όχι απλά για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ την ίδια ώρα είναι ξεκάθαρο στη δήλωση του ότι δεν θεωρεί ότι η όποια νέα πρωτοβουλία θα έχει ως αφετηρία το Κραν Μοντάνα.

Ένα σημείο στο οποίο τονίζει ουσιαστικά τη διαφοροποίηση του και από τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη και από της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου. Η χρονική στιγμή που επέλεξε να το κάνει παραμονές του αυριανού δείπνου δεν είναι τυχαία. Όπως τυχαίες δεν είναι και οι γενικότερες παρεμβάσεις που κάνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου για θέματα της επικαιρότητας οι οποίες πολλές φορές κινούνται και λίγο εκτός πλαισίου των επίσημων τοποθετήσεων της Πινδάρου.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More