Thursday, September 19, 2024
Home » Παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη: Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί – Όλα όσα διαδραματίστηκαν στο Ανώτατο

Παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη: Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί – Όλα όσα διαδραματίστηκαν στο Ανώτατο

0 comments

Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί για τον Γενικό Ελεγκτή, αφού ένας εκ των δικηγόρων του παρατήρησε πως δεν αποτελεί καλό οιωνό η προσέλευση σχετικά μεγάλου αριθμού αστυνομικών, ωσάν να προμηνύονταν επεισόδια και προσήλθαν να τα προλάβουν ή να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ειδικά ενόσω προχωρούσε η διαδικασία ο αριθμός των αστυνομικών ήταν τέτοιος, που ένας τρίτος ο οποίος δεν γνώριζε περί τίνος επρόκειτο, θα υπέθετε πως επίκειται η προσαγωγή τρομοκρατών.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, τις τελευταίες μέρες σε κάποιους κύκλους διέρρεε η πληροφορία, ότι η απόφαση θα ήταν καταδικαστική.

Αντιθέτως, η άποψη που επικρατούσε στο στρατόπεδοτου Οδυσσέα Μιχαηλίδη ήταν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση για παύση του και ότι το όλο κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες βδομάδες (με τις αγορεύσεις κοκ), κάθε άλλο παρά σε παύση παρέπεμπε.

Η προσέλευση έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο άρχισε από το πρωί και περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας η αίθουσα ήταν πλήρης και ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργήθηκε ήταν πως δεν επιτρεπόταν σε κανένα να εισέλθει, ούτε καν για να παρακολουθήσει όρθιος τη διαδικασία. Και αυτό, κατόπιν απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην πρώτη σειρά (στα δεξιά σε σχέση με το πως κάθονταν τα οκτώ μέλη του Δικαστηρίου) ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και από αριστερά (όπως κοιτούσαν οι δικαστές το ακροατήριο) ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος με τα χέρια στη τσέπη έκανε βόλτες όρθιος, όπως θα έπραττε ίσως, κάθε άνθρωπος ο οποίος ετοιμάζεται να ακούσει δικαστική απόφαση η οποία θα έκρινε το μέλλον του και τη δουλειά του.

Όσον αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα σχεδόν δεν κουνήθηκε από τη θέση του.

Τόσο ο κ. Σαββίδης, όσο και ο κ. Μιχαηλίδης, τους οποίους χώριζαν 3-4 μέτρα μέσα στηn αίθουσα και έτη φωτός εκτός της αίθουσας, παρακολουθούσαν, λες, με θρησκευτική ευλάβεια τους οκτώ δικαστές οι οποίοι διάβαζαν εκ περιτροπής την απόφαση. Στην αρχή, όταν ο πρόεδρος του Ανωτάτου διάβαζε μέρος της απόφασης, περιλαμβανομένης και αναφοράς ότι δεν αμφισβητείται η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Yπηρεσίας και ότι αυτή κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, νόμιζε κανείς ότι «δεν τρέχει τίποτε» για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Όταν, όμως, άρχισαν να απαριθμούνται μία προς μία οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε (μπορούμε να πούμε σχετικά νωρίς) κάποιοι από τους παρευρισκόμενους άρχισαν να ανταλλάζουν ματιές, ωσάν να έλεγαν σιωπηρά, πως «κάπου το πάνε οι δικαστές». Τα οκτώ μέλη του Συμβουλίου (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες) σφυροκοπούσαν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μη βρίσκοντας έναν καλό λόγο να πουν. Μάλιστα, ορισμένες αναφορές ήταν τόσο εξοντωτικές, που ίσως προκάλεσαν απορία ακόμη και ανάμεσα σε παρευρισκόμενους οι οποίοι τάσσονταν υπέρ της παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Οι δικαστές προσηλωμένοι στο κείμενο της απόφασης ανέμεναν τη σειρά τους να απαγγείλουν μέρος της ιστορικής απόφασης. Ένας σταύρωσε τα χέρια, άλλος ωσάν να χασμουρήθηκε προς στιγμή και ο πρόεδρος συχνά πυκνά ένωνε τα χέρια κάτω απ’ το πιγούνι, σε στάση που νόμιζες ότι προσευχόταν.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης προφανώς άκουγε εμβρόντητος τα όσα του καταλογίζονταν και ίσως διερωτάτο αν ζούσε πραγματικότητα ή εφιάλτη.

Ο κ. Σαββίδης γύρισε μόλις μια φορά πίσω και την υπόλοιπη ώρα παρακολουθούσε τα μέλη του Δικαστηρίου, να τον δικαιώνουν σε κάθε παράγραφο.

Τα κινητά παρευρισκομένων άναψαν και πριν αναγνωστεί η τελική απόφαση, οι κάτοχοί τους εξέδιδαν τις δικές τους αποφάσεις.

Σε κάποια στιγμή, το μαρτύριο για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη έφτασε στο τέλος του, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας άκουγε τη χαρμόσυνη είδηση δικαίωσής του. Έμεινε από τους τελευταίους στην αίθουσα ενώ ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, φανερά φορτισμένος, κινήθηκε προς την έξοδο, όχι μόνο από την αίθουσα αλλά και την Ελεγκτική Υπηρεσία. Η κόρη του χώθηκε στην αγκαλιά του κλαίγοντας, μη πιστεύοντας αυτά που άκουγε. Βεβαίως, ουδείς εκ των συγγενών ή των συναδέλφων ή και φίλων ήθελε να πιστέψει αλλά η παύση αποτελούσε γεγονός.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης χαιρέτισε κάποιους γνωστούς, φίλους και συγγενείς και κατέβηκε με τους δικηγόρους του στην καφετερία όπου έγραψε τη δήλωση που θα έκανε στη συνέχεια.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αποχώρησε και αυτός.

Ψηφίστε στο Φile-poll: Πώς κρίνετε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον Γενικό Ελεγκτή;

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More