Friday, September 20, 2024
Home » Παράνομη επίσκεψη Βρετανού βουλευτή στο κατεχόμενο Βαρώσι

Παράνομη επίσκεψη Βρετανού βουλευτή στο κατεχόμενο Βαρώσι

0 comments

Ηγείται εκστρατείας για απευθείας πτήσεις προς το ψευδοκράτος

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος τηςΗνωμένου Βασιλείου, Σερ Ιαν Ντάνκαν Σμιθ, πραγματοποίησε χθες παράνομη επίσκεψη στο κατεχόμενο Βαρώσι, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ογουζχάν Χασίπογλου.

Advertisement

  • Χατζηπαντέλα σε Βρετανό Βουλευτή που επιθυμεί απευθείας πτήσεις προς κατεχόμενα: Δεν υπάρχουν δύο είδη κατοχής

Σύμφωνα με το «Μπαϊράκ», κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Βρετανός πολιτικός δήλωσε ότι το Βαρώσι, που κάποτε ήταν ένα όμορφο τουριστικό θέρετρο, μοιάζει τώρα με πόλη-φάντασμα. Εξέφρασε την ελπίδα για μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και μια λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Ο κ. Σμιθ, ο οποίος ηγείται εκστρατείας για απευθείας πτήσεις προς το ψευδοκράτος, αναφέρθηκε στη σημασία αυτών των πτήσεων για τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στην Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους που θέλουν να επισκεφθούν συγγενείς στη Βρετανία.

Ο κ. Χασίπογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Βρετανού πολιτικού και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του στις απευθείας πτήσεις. Υποστήριξε ότι οι ενέργειες στο Βαρώσι είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και χαρακτήρισε απαράδεκτο το «εμπάργκο» στις απευθείας πτήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More