Οι ΗΠΑ μας θεωρούν σύμμαχο, τονίζει ο Υπουργός Άμυνας – Όσα είπε για κάθοδο εμπειρογνωμόνων Αμερικανών στην Κύπρο και έργα στην βάση Ανδρέας Παπανδρέου
Στόχος της καθόδου εμπειρογνωμόνων Αμερικανών στην Κύπρο είναι να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές για τα βελτιωτικά έργα στηναεροπορική βάση Αντρέας Παπανδρέου στην Πάφο, ώστε να αναβαθμιστεί και να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερα κράτη και αποστολές, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας.
Advertisement
Μιλώντας στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος “Πρόσωπο με Πρόσωπο”, ο Βασίλης Πάλμας διαβεβαίωσε πως η βάση δεν πρόκειται να γίνει ορμητήριο επιθετικών αποστολών οποιουδήποτε κράτους και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών.
- Κάθοδο Αμερικανών για αναβάθμιση Αεροπορικής Βάσης «Α. Παπανδρέου» ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Είπε ότι θα χρησιμοποιείται γιαειρηνευτικές και ανθρωπιστικές αποστολές, για στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, για ασκήσεις, για τη μεταφορά προσωπικού και στρατιωτών, αλλά και για ελλιμενισμό πλοίων, ακόμη και πολεμικών, καθώς και υποβρυχίων.
Ο Βασίλης Πάλμας αναφέρθηκε, επίσης, στην αναβάθμιση που αναμένεται να γίνει στην ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, όμως, όπως είπε, για την ώρα αναζητείται χρηματοδότης.
Για τη συνεργασία σετρία αμυντικά προγράμματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε πως το πιο σημαντικό είναι η εκτίμηση που επιδεικνύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τη μικρή Κύπρο, την οποία θεωρούν σύμμαχο.
Πηγή: Ραδιοτηλεόραση ΡΙΚ
Πηγή: Cyprus Times