Friday, October 18, 2024
Home » Ο τροχός άρχισε να γυρίζει, λέει «βουλευτής» του ΡΤΚ για άτυπο δείπνο

Ο τροχός άρχισε να γυρίζει, λέει «βουλευτής» του ΡΤΚ για άτυπο δείπνο

0 comments

Ο τροχός άρχισε να γυρίζει, λέει «βουλευτής» του ΡΤΚ για άτυπο δείπνο – Επέκρινε τον κ. Τατάρ, αναφέροντας ότι δεν έχει κάνει κανένα βήμα προς την κατεύθυνση των προτάσεών του

Ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), ΑρμαγάνΤζαντάν, είπε ότι η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου καθιστά αναγκαία την επίλυση του προβλήματος.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής «Γενί Ντουζέν», ο κ. Τζαντάν δήλωσε για την ανεπίσημη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους ηγέτες στη Νέα Υόρκη ότι «ο τροχός άρχισε να γυρίζει στο Κυπριακό» μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας.

Τα μηνύματα των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι υπάρχει πλέον κινητικότητα στο ζήτημα, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο είναι αδιανόητο να συνεχιστεί και ότι το διεθνές περιβάλλον, καθώς και οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, συμβάλλουν στην ανάγκη για επίλυση.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το Κυπριακό δεν είναι μόνο θέμα των Κυπρίων, αλλά λόγω της γεωστρατηγικής θέσης και της σημασίας της Κύπρου, απαιτείται να αντιμετωπιστεί σε ευρύτερο πλαίσιο. «Η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη», είπε, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα και των ηγετών υποδεικνύουν την αναγκαιότητα μιας συνάντησης με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Ο κ. Τζαντάν επέκρινε τον κ. Τατάρ, αναφέροντας ότι δεν έχει κάνει κανένα βήμα προς την κατεύθυνση των προτάσεών του, όπως το πακέτο των έξι σημείων που παρουσίασε στη Γενεύη. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους ηγέτες που πέτυχαν σημαντικές προόδους και άνοιξαν σημεία διέλευσης, κατά τη διάρκεια της θητείας του Τατάρ οι διακοινοτικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί, είπε και ανέφερε ότι ο Ερσίν Τατάρ, δεν κατάφερε να υλοποιήσει καμία από τις υποσχέσεις του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More