Monday, September 16, 2024
Home » Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Προτείνει τη δημιουργία τριών νέων χαρτοφυλακίων – Επίτροπος για τη Μεσόγειο

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Προτείνει τη δημιουργία τριών νέων χαρτοφυλακίων – Επίτροπος για τη Μεσόγειο

0 comments

Η δημιουργία τριών νέων χαρτοφυλακίων ξεχωρίζει ανάμεσα στις προτάσεις της Ουρσουλας φον ντερ Λάιεν, όπως σκιαγραφηθηκαν στην ομιλία της πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για επανεκλογή της, αλλά και στο έγγραφο των πολιτικών κατευθυντήριων οδηγιών, που κυκλοφόρησε νωρίτερα.

Συγκεκριμένα προτείνει τη δημιουργία νέων θέσεων Επιτρόπων: ενός για την αντιμετώπιση του προβλήματοςΣτέγασης (αίτημα των Σοσιαλιστών) στο πλαίσιο του νέου σχεδίου για κοινωνική δικαιοσύνη.

Προτείνε ακόμη, όπως ανεφερε στην ομιλία της, τη δημιουργία Επιτρόπου για τηΜεσόγειο, με στόχο την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, αλλά κι Επίτροπο Άμυνας που θα συνεργάζεται με την Κάγια Κάλας, ύπατη εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική κι Ασφάλεια, μια πρόταση που αναφέρεται ρητά στο έγγραφο με τις πολιτικές κατευθυντήριες οδηγίες.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More