Friday, September 20, 2024
Home » Ολοκληρώθηκε πέραν του 92% των συμβάσεων τ/κ επαγγελματικών υποστατικών

Ολοκληρώθηκε πέραν του 92% των συμβάσεων τ/κ επαγγελματικών υποστατικών

0 comments

Ολοκληρώθηκε πέραν του 92% των συμβάσεων τ/κ επαγγελματικών υποστατικών – Επίκειται νέα διαδικασία διάθεσης τ/κ περιουσιών

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Advertisement

Όσον στους ελέγχους που διενεργεί εδώ και έναν χρόνο η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών σε όλες τις συμβάσεις μίσθωσης των επαγγελματικών υποστατικών, με σκοπό να διαφανεί ο βαθμός εφαρμογής των προνοιών από τους δικαιούχους. Σύμφωνα με τον κ. Υπουργό, πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος σε τέτοια έκταση και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί κατά 92%.

Συνολικά ελέγχθηκαν πέραν των 3.700 συμβάσεων και εντοπίστηκαν 503 περιπτώσεις (14%) παραβίασης των μισθώσεων. Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν δρομολογηθεί νομικές διαδικασίες για ανάκτησή τους.

Όσον αφορά στο τροποποιητικό νομοσχέδιο που διέπει τη διαχείριση και τη διάθεση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, που βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής για συζήτηση και ψήφιση, ο κ. Ιωάννου υπενθύμισε πως στις τροποποιήσεις εισάγεται νέα διαδικασία διάθεσης των περιουσιών, με κυριότερη καινοτομία την εφαρμογή συστήματος επιλεξιμότητας και μοριοδότησης των αιτητών μέσα από σαφείς, αντικειμενικούς και μετρήσιμους δείκτες. Με αυτό τον τρόπο, εξήγησε, περιορίζεται η διακριτική ευχέρεια του Κηδεμόνα που είχε ως αποτέλεσμα φαινόμενα κατάχρησης και εκμετάλλευσης και την ίδια ώρα επιτυγχάνεται η ισονομία, η διαφάνεια και η αξιοκρατία.

Για πρώτη φορά, επίσης, διασυνδέεται η παραχώρηση τουρκοκυπριακής περιουσίας με την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση των αιτητών και τη σύνθεση της οικογένειας, ενώ προσμετράται τυχόν άλλη ιδιόκτητη περιουσία που κατέχει ο αιτητής στις ελεύθερες ή τις κατεχόμενες περιοχές.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More