Tuesday, September 17, 2024
Home » Οικονομικά βιώσιμη η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Οικονομικά βιώσιμη η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

0 comments

Προ ημερών, το υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε την επέκταση της σύμβασης για την εκτέλεση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, για ακόμα τρία χρόνια (2025, 2026, 2027).

Σύμφωνα με το υφυπουργείο Ναυτιλίας, η θαλάσσια σύνδεση αγκαλιάστηκε από την πρώτη χρονιά από το επιβατικό κοινό, ξεπερνώντας κάθε επιθυμητή προσδοκία, καθώς εξυπηρετεί τις ανάγκες όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε για ιατρικούς λόγους είτε λόγω ηλικίας ή αεροφοβίας.

Από το πρώτο ταξίδι τον Ιούνιο του 2022 μέχρι και σήμερα έχουν ταξιδέψει περισσότεροι από 21.000 επιβάτες, μεταφέροντας περισσότερα από 7.000 αυτοκίνητα και 700 κατοικίδια.

Είναι γεγονός ότι η θαλάσσια σύνδεση έδωσε τη λύση σε πολλά άτομα που ήθελαν να ταξιδέψουν, όμως για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να το κάνουν με το αεροπλάνο. Ωστόσο, θα πρέπει κυβέρνηση και εταιρεία να βρουν τρόπους, ώστε να καταστήσουν τη σύνδεση βιώσιμη και χωρίς την κρατική επιδότηση, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να επιδοτεί επ’ άπειρον τη συγκεκριμένη γραμμή.

Και εφόσον κρίθηκε ότι εξυπηρετεί αρκετό κόσμο, θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να καταστεί επιχειρηματικά και οικονομικά βιώσιμη.

Αγ.Αγ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More