Sunday, September 8, 2024
Home » Οικολόγοι: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση από το σκάνδαλο του φυσικού αερίου

Οικολόγοι: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση από το σκάνδαλο του φυσικού αερίου

0 comments

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν μπορεί να κρύβετε τώρα πίσω από την ΕΤΥΦΑ και την ΔΕΦΑ»

Η υπόθεση με ολόκληρο το σχέδιο για την έλευση του φυσικού αερίου έχει εξελιχθεί σε μέγα σκάνδαλο, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Advertisement

«Μετά την κατάρρευση της συμφωνίας με την κινεζική κοινοπραξία η οποία μπορεί να έχει μεγάλο κόστος για το δημόσιο και την κυπριακή οικονομία, έρχεται τώρα η αποκάλυψη ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες η κρατική εταιρεία ΕΤΥΦΑ κατακύρωσε στην κινεζική κοινοπραξία CPP το έργο του τερματικού στο Βασιλικό».

Το γεγονός, σημειώνει, ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την έναρξη της έρευνας από τον περασμένο Μάρτιο αλλά τηρούσε σιγήν ιχθύος, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να διασώσει την ύποπτη αυτή συμφωνία, αφήνει εκτεθειμένο τον ίδιο και την κυβέρνηση του. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσθέτει, δεν μπορεί να κρύβετε τώρα πίσω από την ΕΤΥΦΑ και την ΔΕΦΑ.

«Οι ίδιες οι ενέργειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη τον τελευταίο καιρό, και η προσπάθεια του ακόμα και με διακρατικές παρεμβάσεις να διασώσει την συμφωνία, αποδεικνύουν ότι η υπόθεση αυτή δεν ετύγχανε χειρισμού από κάποιους τεχνοκράτες αλλά από την ίδια την πολιτική ηγεσία. Πρέπει, λοιπόν, να αναζητηθούν οι ευθύνες της τότε και σημερινής πολιτικής ηγεσίας για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Κάποιοι πολιτικοί πρέπει να πληρώσουν για αυτό το σκάνδαλο».

Πέραν τούτου, τονίζουν, ως Οικολόγοι θέτουμε στο τραπέζι του προβληματισμού την ιδέα για πλήρη εγκατάλειψη του έργου αυτού, για να αποφύγει η Κύπρος νέες περιπέτειες και ζημιές αλλά και μεγάλο περιβαλλοντικό κόστος. «Ήδη όλες οι επενδύσεις που αφορούν τα ορυκτά καύσιμα – άρα και το φυσικό αέριο – έχουν μπει στην μαύρη λίστα της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή οικονομία κινείται γοργά προς τις ΑΠΕ και το υδρογόνο και εμείς στην Κύπρο ακόμα ξοδεύουμε εκατομμύρια ευρώ για το ρυπογόνο αέριο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More