Thursday, September 19, 2024
Home » Νυν υπέρ πάντων τα κλικς ,οι followers και η ανυπαρξία γνώσης της πολιτικής

Νυν υπέρ πάντων τα κλικς ,οι followers και η ανυπαρξία γνώσης της πολιτικής

0 comments

Νίκος Παππάς και Φειδίας Παναγιώτου απασχολούν την δημόσια σφαίρα για τους λάθος λόγους – Ο ένας μπάσκετ, ο άλλος βιντεούθκια, βρέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο λόγω αναγνωρισιμότητας

Του Μανώλη Καλατζή

Ο Ιρλανδός Νομπελίστας, Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, έλεγε: «Δεν ξέρει τίποτα και νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι προορίζεται για καριέρα πολιτικού».

Advertisement

Συνεπώς δεν ζούμε τίποτα πρωτότυπο με την νέα σοδειά «πολιτικών» που είδαν φως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μπήκαν, εξαργυρώνοντας μια αναγνωρισιμότητα που απέκτησαν για τους λάθος λόγους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν είχαν σχέση με την πολιτική.

Μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, σε Κύπρο και Ελλάδα, αναδείχθηκαν τουλάχιστον δύο τέτοιες περιπτώσεις, αν και είναι πολύ νωρίς και για άλλους επίδοξους μιμητές τους.

Η Ελλάδα συζητάει την περίπτωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά και η Κύπρος του Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος κατ’ απαίτηση των followers του, δεν εντάχθηκε σε καμιά πολιτική ομάδα.

Ο Νίκος Παππάς συχνά (αμπελο)φιλοσοφεί πουλώντας αριστεροσύνη, αλληθωρίζοντας κάποιες φορές προς τους μπαχαλάκηδες που καίνε όποτε γουστάρουν την Αθήνα, ή συμμετέχουν σε οργανώσεις που έχουν χαρακτηριστεί εξτρεμιστικές ή τρομοκρατικές. Έχει δηλώσει άλλωσε ότι διέθεσε χρήματα για να κάνει γήπεδο μπάσκετ στις Φυλακές Κορυδαλλού, γιατί έχει κατάδικους φίλους οι οποίοι κρατούνται ως αντιεξουσιαστές για τρομοκρατικές ενέργειες.

Κάπου εκεί αρχίζει και τελειώνει η σχέση του με την πολιτική.

Η περίπτωση του ΦειδίαΠαναγιώτου είναι διαφορετική αλλά έχει την ίδια ακριβώς επίδραση στην σοβαρότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ξέρει από πολιτική αλλά μαθαίνει γρήγορα και υποσχέθηκε πως θα γίνει ο καλύτερος ευρωβουλευτής, κάτι που δεν φαίνεται μέχρι σήμερα να πηγαίνει σύμφωνα με το πλάνο του.

Ευαισθησία… και «καλό ψόφο»

Ο Νίκος Παππάς ο οποίος χρησιμοποιεί αρκετά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν λίγες μέρες είχε έναν διαδικτυακό διάλογο με κάποιον αστυνομικό. Ο αστυνομικός, ρώτησε γιατί ειρωνεύεται και απαξιώνει γενικώς τους αστυνομικούς τσουβαλιάζοντας τους πάντες; Ο Νίκος Παππάς τον αποκάλεσε «μπατσάκο» και «σκουπιδάκι». Ο αστυνομικός επέμεινε στο διάλογο πως είναι άδικο να κατηγορούνται για όλα οι συνάδελφοι του, ακόμα και για τις πυρκαγιές. Ο Νίκος Παππάς στέλνει ηχητικό μήνυμα που διέρρευσε στο διαδίκτυο στο οποίο ακούγεται να λέει: «Μην έρθω στη Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω, σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς».

Αυτά σε προσωπικό επίπεδο, γιατί όταν εμφανίζεται δημοσίως κάνει διαφήμιση της ευαισθησίας του, μιλώντας για την βοήθεια που έχει δώσει σε καθαρίστριες, σε σκυλάκια, σε παιδάκια, σε αλλοδαπούς και σε αναξιοπαθούντες.

Ανέκρουσε πρύμναν

Η αποκάλυψη της γλώσσας που χρησιμοποίησε κατά των αστυνομικών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Αξιωματικών αλλά και της κυβέρνησης που τον κάλεσε να ανακαλέσει και τον ΣΥΡΙΖΑ, να το αποπέμψει για τη συμπεριφορά του. Μετά τις επικρίσεις, ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε σε νέο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας άλλοθι στους χειρισμούς της κυβέρνησης στις πυρκαγιές ενώ ισχυρίστηκε πως σέβεται τους αστυνομικούς. Δεν απέφυγε ωστόσο τη γλώσσα πεζοδρομίου. Είπε: «Τέλος πάντων. Από εκεί και πέρα σέβομαι και αναγνωρίζω τα σώματα ασφαλείας το γνωρίζουν και οι ίδιοι σε κατ ιδίαν συζητήσεις που έχουμε κάνει. Αλλά δεν δέχομαι από κανένα ακροδεξιό τρολ, από κανένα φασιστάκο να με απειλεί και να προσβάλει εμένα και την οικογένειά μου. Θα απαντάω πάντα στο ίδιο ύφος δεν αναιρεί η θέση του ευρωβουλευτή που έχω, τις αξίες και την προσωπικότητά μου. Καλό θα ήταν εκεί στο Μαξίμου να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο και εσείς πετάτε χαρταετό».

Σε καμία περίπτωση δεν απολογήθηκε για τους χαρακτηρισμούς και για το ύφος του.

Επίσης σε παλιότερες δηλώσεις του είχε εκφραστεί το ίδιο απαξιωτικά για τους αστυνομικούς και για τους δημοσιογράφους, λέγοντας πως δεν ξέρει τι μυαλό κουβαλάει κάποιος που αποφασίζει να γίνει δημοσιογράφος ή μπάτσος.

Ο δικός μας «θωρούμε και κάμνουμεν»

Στην περίπτωση του Φειδία Παναγιώτου, τα δημόσια ολισθήματα του διαδέχονται το ένα το άλλο με απίστευτη συχνότητα.

Το βίντεο που δημοσιοποίησε τη περασμένη εβδομάδα, εξαγγέλλοντας την συνεργασία του με τον Τουρκοκύπριο Youtuber, Ibrahim Beycanli, ο οποίος κάνει καριέρα ως «Urban Cypriot», θα μπορούσε να έχει τίτλο «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε…».

Σήμα κατατεθέν αυτής της αγνώστου στόχου και αγνώστων λοιπών στοιχείων συνεργασίας, μια αγκαλιά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, εκεί που χωρίζεται η Λευκωσία στα δύο.

Δείγμα γραφής, η «από δω» πλευρά και η «από κει πλευρά». Ο Ibrahim Beycanli αναφερόμενος στα κατεχόμενα μίλησε για τη «βόρεια πλευρά» του νησιού και ο Φειδίας Παναγιώτου –προφανώς για να μην θίξει τον συνεργάτη του– για την «από εδώ πλευρά». Μίλησαν και οι δύο για αλληλοσκοτωμούς, με τον Beycanli να πιάνει το νήμα από το 1964 και τον Φειδία Παναγιώτου από το 1974, όταν «ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού».

Με ανύπαρκτη την σχέση και των δύο με την πολιτική, είναι δύσκολο να διαγνωστεί τί αντικείμενο θα έχει η συνεργασία τους.

Είναι μάλλον απίθανο, οι δύο αυκοανακηρυχθέντες, ως οι πιο διάσημοι Κύπριοι, «στο Βορρά και το Νότο», να έχουν συγκεκριμένο πλάνο δράσης, αφού ο Φειδίας Παναγιώτου σε ανύποπτο χρόνο, μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είχε πει ότι η φιλοσοφία του, είναι, «θωρούμε και κάμνουμεν».

Πάντως οι καχύποπτοι εικάζουν πως και αυτή η πρωτοβουλία, στοχεύει στην προσέλκυση νέων followers, με ότι μπορεί να σημαίνει για τα εισοδήματα και των δύο, από τις πλατφόρμες στις οποίες ανεβάζουν το υλικό που δημιουργούν.

Δικαιολογία 24 καρατιών (χρονών)

Η κάθε είδους κριτική αφορά τον Φειδία Παναγιώτου, έχει μονίμως μία απάντηση: «Είμαι μόνο 24 ετών… κάνω λάθη και θα μάθω». Για αρκετούς, αυτή η απάντηση είναι ικανοποιητική ενώ για άλλους μάλλον προσχηματική.

Αν προσπαθεί να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του στη Πλατεία Συντάγματος, όταν μοίραζε 50ευρα μαζί με τον Αλέξανδρο Κοψιάλη, σε ανήλικους, για αν πηδάνε στο σιντριβάνι και να μασάνε γόπες από το πεζοδρόμιο, μπορεί και να του αναγνωρίσει κάποιος την ανωριμότητα της νεότητας, όταν όμως πρόκειται για το κυπριακό, τα πράγματα αλλάζουν.

Από το υπουργείο εξωτερικών, μιας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε κάποια συνεννόηση ή έστω ενημέρωση από τον Φειδία Παναγιώτου για το τι προτίθεται να κάνει και δεν ζήτησε και ο ίδιος να κατατοπιστεί για πτυχές του κυπριακού, τις οποίες δεν γνωρίζει.

Όπως σημείωναν, οι ίδιες πηγές, δεν τίθεται θέμα παρέμβασης στην επαφή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αλλά ο Φειδίας Παναγιώτου, είναι από τον Ιούνιο ευρωβουλευτής και οι όποιες πρωτοβουλίες του, δυνατόν να έχουν επιπτώσεις στη διεθνή εικόνα της Κύπρου.

Μεταξύ σοβαρού… και σοβαρού, είπαν πως το κυπριακό καιη αποκατάσταση των σχέσεων με του Τουρκοκύπριους δεν είναι θέμα που θα λυθεί με αγκαλιές και με βίντεο στο YouTube.

Ο νεαρός ευρωβουλευτής πάντως, δείχνει να μην έχει αντιληφθεί πλήρως το βάρος των κινήσεων του και συνεχίζει να λειτουργεί με την λογική του YouTuber, την οποία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει, καθώς έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να κάνει «βιντεούθκια» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για σκοπούς διαφάνειας!

Διαφάνεια, η οποία μέχρι στιγμής περιορίζεται στον ψύκτη που βγάζει ανθρακούχο νερό και τον εντόπισε σε κάποιον διάδρομο του κτηρίου στις Βρυξέλλες.

Η διεισδυτική του ματιά και η κάμερα που τον συνοδεύει σε κάθε του βήμα, αποκάλυψε επίσης τους υπόγειους χώρους στάθμευσης, τις καφετέριες, τα καταστήματα, το κομμωτήριο και άλλους χώρους στους οποίους κινούνται οι ευρωβουλευτές.

Ο πιο φτωχός εκατομμυριούχος

Με το πρώτο βίντεο του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Φειδίας Παναγιώτου, εξέφρασε απογοήτευση γιατί πρόλαβε μέσα σε μερικά 24ωρα, να διαπιστώσει ότι οι συνάδελφοι του δεν αξιοποιούν όπως πρέπει τα χρήματα που διατίθενται για να κάνουν τη δουλειά τους. Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα έκανε βίντεο για να αποκαλύψει τις σπατάλες και τα στραβά και ανάποδα που διαπίστωσε. Τέτοιο βίντεο δεν έγινε, αλλά «αποκάλυψε» πόσα χρήματα παίρνουν οι ευρωβουλευτές, αν και όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου εδώ και αρκετά χρόνια.

Όταν ήρθε η ώρα οι νέοι ευρωβουλευτές να δηλώσουν τα εισοδήματα και τις πηγές τους, για την τριετία πριν από την εκλογή τους, ο Φειδίας Παναγιώτου, ξέχασε τα «βιντεούθκια» στα οποία κόμπαζε πως έγινε εκατομμυριούχος από το Youtube, καθώς έβγαζε €50.000 το μήνα, ενώ μέσα σε ένα χρόνο είχε κερδίσει σχεδόν €1.000.000.

Στην επίσημη δήλωση του στις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εμφανίστηκε ως μισθωτός σε εταιρεία… που του ανήκει, με μισθό περίξ των €1.200 μηνιαίως. Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ σε φόρο, αφού το αφορολόγητο όριο είναι €19.500 ετησίως.

Παρά το ότι κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το αν αποκρύπτει εισοδήματα μέσα από εταιρείες ή αν δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα τα όσα είχε δηλώσει για τα έσοδα του, από τη δραστηριότητα στο YouTube, έχει τηρήσει σιγή ιχθύος, ξεχνώντας τις δεσμεύσεις του για πλήρη διαφάνεια.

Το αίμα νερό δεν γίνεται

Και ενώ διαφήμιζε ότι άρχισε να πρωτοπορεί, σε σχέση με τον τρόπο που προσλαμβάνει τους συνεργάτες του (τους οποίους πληρώνει η ΕΕ), έκανε και πάλι την έκπληξη!

Ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει την αδελφή του, η οποία είναι πολύ καλή στα μαθηματικά και της αναθέτει την διαχείριση του γραφείου του τις Βρυξέλλες. Επειδή όμως οι Ευρωβουλευτές δεν μπορούν να εργοδοτούν με κονδύλια του Ευρωκοινοβουλίου συγγενικά τους πρόσωπα, ο Φειδίας Παναγιώτου, ανακοίνωσε πως θα την πληρώνει ο ίδιος από δικά του χρήματα. Ωστόσο είναι άγνωστο αν μπορεί συγγενικό πρόσωπο Ευρωβουλευτή να εργάζεται στον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, έχοντας εργασιακή σχέση πέραν της προσωπικής. Κατά τ’ άλλα, απέλυσε προσωπικό από την προσωπική του εταιρεία στη Κύπρο, αλλά προσέλαβε ένα συνεργάτη του, που κάνει την κινηματογράφηση των βίντεο και πλέον θα πληρώνεται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ζήτησε επίσης να προσλάβει δύο ειδικούς σε θέματα YouTube (με επίσης χρήματα της ΕΕ) ενώ προσέλαβε και τον πρώην καθηγητή του, που δίδασκε Φυσική, σε τεχνικό Λύκειο στη Κύπρο. Μέσα σε όλες αυτές στις προσλήψεις, προσέλαβε και μια υπάλληλο από τη Ρουμανία, με εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς εργαζόταν στο γραφείο ευρωβουλευτή ο οποίος δεν επανεξελέγη.

Όσο για την διαφάνεια που υποσχέθηκε, βρέθηκε και πάλι στα αζήτητα, αφού αμέσως μετά, το Ευρωκοινοβούλιο έκλεισε για τις θερινές διακοπές και ο Φειδίας βρέθηκε στην Ιταλία, για να κάνει έκπληξη σε μια κοπέλα, η οποία επίσης ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φιλοδοξεί να γίνει influencer.

Παράσταση με ότοστοπ

Στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Φειδίας Παναγιώτου επέλεξε να ταξιδέψει από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο με ότοστοπ, καθώς όπως είπε, του αρέσει να έχει επαφή με τον κόσμο. Μαζί του και ο συνεργάτης του Λουκά Νίκος, το οποίο φωνάζει χαϊδευτικά «Λουκάνικο»

Έγιναν δύο σημαντικές ψηφοφορίες στη πρώτη Ολομέλεια. Και στις δύο, ψήφισε λευκό και απείχε. Δεν του έκανε ούτε η Μέτσολα για Πρόεδρος του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου, ούτε ενέκρινε το ψήφισμα στήριξης της Ουκρανίας, γιατί κατά την άποψη του ήταν ψήφισμα συνέχισης του πολέμου. Για την έγκριση της επιλογής της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, ο Φειδίας Παναγιώτου ζήτησε την βοήθεια των followers και του υπέδειξαν μέσα από δημοψήφισμα στο TikTok ότι δεν την θέλουν! Όσο για τους followers, παρουσίασε κάποια ποσοστά, τα οποία ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει και χωρίς να ξέρει κάποιος τι ηλικία είχαν, από ποιες χώρες προέρχονται, αν είναι πραγματικά πρόσωπα κλπ.

Στις υπόλοιπες ψηφοφορίες, τήρησε επίσης αποχή γιατί θεώρησε απαράδεκτο ότι δεν δόθηκε χρόνος για μελέτη.

Αγνόησε τα παιδιά αγνοουμένων

Παρά το ότι σε όλα τα βίντεο, ο Φειδίας Παναγιώτου συνηθίζει να διαμηνύει πως τους αγαπάει όλους, κάνοντας αγκαλιές σχηματίζοντας καρδούλες και στέλνοντας φιλιά, δεν ήταν ιδιαιτέρως διαχυτικός, μακριά από τις κάμερες, με τα παιδιά των αγνοουμένων. Όταν σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, τον προσέγγισαν για να του ζητήσουν βοήθεια, ώστε να προωθήσει των θέμα τω αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, τους είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και τους εξήγησε πως δεν είναι τα μοναδικά παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς πατέρα.

Μπροστά στην έκπληξη από τη συμπεριφορά του, ο ευρωβουλευτης, είπε σε μια από τις γυναίκες που έχει αγνοούμενο πατέρα: «Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου… τζιαι γω έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι».

Ακολούθησε βροχή επικρίσεων αλλά ο Φειδίας Παναγιώτους εμφανίστηκε μετά από αρετές ημέρες για να καταγγείλει ότι τον πολεμάνε τα κόμματα. Αντί συγνώμης είπε πως «όλα τα κόμματα είναι εναντίον μας και προσπαθούν να αμαυρώσουν το όνομα μας». Πάντως παραδέχθηκε ότι «είπα τζαι 2-3 κουβέντες παραπάνω και της είπα συγνώμη και έφυγα».

Πολιτική παρέμβαση μηδέν

Τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Φειδίας Παναγιώτου, δεν έχουν προβεί σε κάποια πολιτική τοποθέτηση από την εκλογή τους ενώ απασχολούν την δημόσια σφαίρα με την συμπεριφορά τους. Για τον Νίκο Παππά τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς η ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και έχει σαφείς θέσεις και τοποθετήσεις επί όλων των θεμάτων. Αυτές τις θέσεις αναμένεται πως θα ακολουθήσει και ο πρώην μπασκετμπολίστας. Ο Φειδίας Παναγιώτου έχει επιλέξει να ρωτάει τους followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να συμβουλεύεται στους συνεργάτες του οι οποίοι επίσης δεν έχουν πολιτικό υπόβαθρο και γνώση για την ΕΕ.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί κάποιος σε άλλους ευρωβουλευτές από άλλες χώρες οι οποίοι δεν έχουν περισσότερα προσόντα από τον Νίκο Παππά και τον Φειδία Παναγιώτου, αλλά έχουν κόμματα που στηρίζουν την παρουσία τους η οποία είναι περίπου διακοσμητική.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More