Friday, September 20, 2024
Home » Νικόλας Παπαδόπουλος: Δεν αποχωρούμε από την Κυβέρνηση – Κόβει τις συζητήσεις

Νικόλας Παπαδόπουλος: Δεν αποχωρούμε από την Κυβέρνηση – Κόβει τις συζητήσεις

0 comments

Έκοψε κάθε συζήτηση για αποχώρηση από την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη και επιχείρησε να υποβαθμίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις από μέρους των τριών βουλευτών του ΔΗΚΟ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ερωτήθηκε σχετικά για να το ενδεχόμενο αποχώρησης του κόμματος από την Κυβέρνηση και για το αν υπάρχουν ζητήματα διαφωνίας, απαντώντας κατηγορηματικά πώς δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο. «Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την κυβερνητική συνεργασία. Ούτε τέθηκε τέτοιο θέμα σε οποιοδήποτε συλλογικό όργανο του Δημοκρατικού Κόμματος».

Σημείωσε πώς υπάρχουν ζητήματα στα οποία πρέπει να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις από πλευράς της Κυβέρνησης. «Καμία κυβέρνηση δεν είναι αλάνθαστη και υπάρχουν και εξελίξεις που δημιουργούν καλόπιστο προβληματισμό. Κανένας από εμάς δεν θεωρεί ότι στο Κυπριακό δεν πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος προβληματισμός».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση των τριών βουλευτών Ζαχαρία Κουλία, Παύλου Μυλωνά και Χρίστου Ορφανίδη οι οποίοι διαχωρίζουν τη θέση τους στο ζήτημα του Κυπριακού. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις βουλευτές του κόμματος απέστειλαν και σχετική επιστολή με την οποία ζητούν συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει οποιοδήποτε αντάρτικο στο ΔΗΚΟ. Υπάρχει ένας ζωντανός δημοκρατικός διάλογος και όλα τα στελέχη έχουν το δικαίωμα της άποψης και της διαφωνίας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνεται στα συλλογικά όργανα έτσι ώστε να καταλήγουν σε κοινές αποφάσεις. «Μέσα στον Αύγουστο είναι δύσκολο να συνέλθουν τα συλλογικά όργανα». Σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα κληθούν τα συλλογικά όργανα για την απαραίτητη συζήτηση. «Δεν θεωρώ ότι βουλευτές του κόμματος έχουν διαχωρίσει τη θέση τους στο Κυπριακό. Εκφράζουν προβληματισμούς».

Ξεκαθάρισε ότι πρέπει να συναντηθεί ο ΠτΔ με τον Τατάρ. «Το πρόβλημα είναι τι θα συζητήσουν και τι επιδιώκουμε». Ακόμη, ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ δεν διαφωνεί στο ενδεχόμενο μιας τριμερής συνάντησης.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More