Monday, September 16, 2024
Home » Να γίνει αλλά για τους σωστούς λόγους

Να γίνει αλλά για τους σωστούς λόγους

0 comments

«Η επαρχία παραμένει η μοναδική στην Κύπρο που δεν φιλοξενεί στο έδαφος της ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα», διαμαρτύρονται οι Αμμοχωστιανοί και ζητούν συνάντηση με τονΠρόεδρο για να συζητήσουν το θέμα.

«Η δημιουργία ενός πανεπιστημίου θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, τουριστικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και προσφέροντας σημαντικά κίνητραγια τη νεολαία και την επιχειρηματικότητα», αναφέρουν οι τοπικοί φορείς σε επιστολή που ετοίμασαν.

Δεν είναι κακό να δημιουργηθείπανεπιστήμιο στην Αμμόχωστο. Ωστόσο, η αιτιολογία που επικαλούνται οι τοπικοί φορείς –οι άλλοι έχουν, θέλουμε και εμείς– θυμίζει τις περιπτώσεις των καζίνο, των μαρίνων και των γκολφ όπου η κάθε επαρχία ήθελε και από ένα.

Αν δικαιολογείται από τις μελέτες και από τα δεδομένα φυσικά και να γίνει. Και δεν χρειάζεται να γίνει ένα πανεπιστήμιο που να φιλοξενεί όλους τους κλάδους. Για παράδειγμα στην Αγγλία, το πανεπιστήμιο σε μια πόλη φημίζεται για μια συγκεκριμένη σχολή, πχ την αρχιτεκτονική, σε άλλη πόλη για την μηχανολογία και ούτω καθ’ εξής. Αν μπορεί να προσελκύσει φοιτητές ένα πανεπιστήμιο στην Αμμόχωστο και να καθίσταται βιώσιμο, τότε φυσικά και να γίνει. Το να γίνει όμως απλά και μόνο επειδή έχουν και οι άλλοι, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το εγχείρημα να αποτύχει.

Αγ.Αγ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More