Sunday, September 29, 2024
Home » Μ. Ραουνά: Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με συλλογική δράση

Μ. Ραουνά: Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με συλλογική δράση

0 comments

«Η Κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδίου δράσης και θα εντείνει τις πολιτικές και επιστημονικές της προσπάθειες, για ενίσχυση των συνεργειών με τους γείτονές της»

Μήνυμα για άμεση, αποφασιστική και συλλογική δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής απηύθυνε το Σάββατο η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μαριλένα Ραουνά, από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου για την «Κλιματική Κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών.

Advertisement

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και το Ινστιτούτο Κύπρου στη Λάρνακα και όπως σημειώνεται, «αναφερόμενη στην εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, για αναβίωση της Κυπριακής Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, η κ. Ραουνά είπε ότι τους προσεχείς μήνες, πριν από την COP29, η Κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδίου δράσης και θα εντείνει τις πολιτικές και επιστημονικές της προσπάθειες, για ενίσχυση των συνεργειών με τους γείτονές της».

Ταυτόχρονα «εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ινστιτούτο Κύπρου, ως Γραμματεία της Πρωτοβουλίας, θα διευκολύνει και θα συντονίσει με επιτυχία αυτές τις προσπάθειες, προσφέροντας τους πόρους και την τεχνογνωσία του, ώστε να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος. Το παράθυρο για δράση κλείνει γρήγορα», είπε η κ. Ραουνά, σημειώνοντας παράλληλα «τη σημασία της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου, στη μάχη κατά της Κλιματικής Αλλαγής».

Χρειαζόμαστε, είπε, «περιφερειακή, εθνική και υπερεθνική συνεργασία, ενώ θα πρέπει επιστήμονες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επιχειρήσεις, κοινωνία των πολιτών και τοπικές κοινότητες να εργαστούν μαζί. Οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα διαμορφώσουν τις ζωές των μελλοντικών γενεών και γι’αυτό το λόγο η κυβέρνηση θα ενεργήσει με τη μορφή του κατεπείγοντος, που απαιτεί αυτή η κρίση», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «συνεργαζόμενοι, χέρι-χέρι, μπορούμε να χτίσουμε βιώσιμες, πράσινες και ανθεκτικές οικονομίες για το μέλλον, αλλά και για την ευημερία της χώρας μας, της περιοχής μας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κόσμου ολόκληρου».

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise