Friday, October 25, 2024
Home » Μπουστάρισμα Χριστοδουλίδη προς τους υπουργούς του

Μπουστάρισμα Χριστοδουλίδη προς τους υπουργούς του

0 comments

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πέραν της περιοδείας του ανά το παγκύπριο και την επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες θέλει την ίδια ώρα να σπρώξει και τους υπουργούς του να ακολουθήσουν τα δικά του βήματα. Μετά την πρώτη εξόρμηση, στον Αμίαντο, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο θέλει να μπουστάρει τα μέλη της κυβέρνησής τους καλώντας τα να κλείσουν τα αυτιά τους σε ανέξοδες διακηρύξεις και μεγαλόστομες δηλώσεις και να συνεχίσουν τη δουλειά τους με σοβαρότητα.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού ο ΠτΔ αναφέρθηκε στις αναβαθμισμένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέσω του τελευταίου World Economic Outlook, αλλά και στα στοιχεία της Eurostat, που κατέδειξαν ότι το β’ τρίμηνο η Κύπρος παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του δείκτη δημοσίου χρέους.

«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα, τα οποία μας βοηθούν – για να σχολιάσω και τα θέματα της ακρίβειας – για να έχουμε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Άρα, πρόσθεσε, «συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα πάντα, δεν επηρεαζόμαστε από τις όποιες μεγαλόστομες δηλώσεις, ανέξοδες διακηρύξεις, με σοβαρότητα στο τρίπτυχο που ακολουθούμε όσον αφορά την οικονομική μας πολιτική για να έχουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της υγείας, της παιδείας των κοινωνικών παροχών, το ανέφερα κατ’ επανάληψη».

Εξάλλου, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στον Αμίαντο, ευχαριστώντας όλους όσοι ήταν μαζί του, όπως Υπουργούς, Γενικούς Διευθυντές, αξιωματούχους και λειτουργούς ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία του κόσμου.

«Μιλήσαμε πολύ συγκεκριμένα, κάναμε ανακοινώσεις οι οποίες ήταν κοστολογημένες, δεν ήταν υποσχέσεις, αναφερθήκαμε σε αυτά που υλοποιήσαμε αυτούς τους 19 μήνες που ο κόσμος τα νοιώθει στην ύπαιθρο στις ορεινές μας περιοχές», είπε.

Πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε με την υλοποίηση όσων αναφέρθηκαν προχθές στη συνάντηση, θέλω τούτος ο διάλογος που κάνετε να τον ενισχύσετε ακόμη περισσότερο με τον κόσμο με τα οργανωμένα σύνολα», είπε απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού.

Σημείωσε ότι η συνάντηση στον Αμίαντο ήταν η πρώτη του είδους και θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου «για να κάνουμε μια αξιολόγηση των έργων που υλοποιήσαμε μέχρι στιγμής αλλά και για να κάνουμε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα». Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «και στον Αμίαντο αλλά και στις άλλες επαρχίες θα θεσμοθετήσουμε αυτές τις συναντήσεις, δεν πήγαμε προχθές να κάνουμε ανακοινώσεις και μετά ξεχάσαμε, θα πάμε ξανά του χρόνου, επαναλαμβάνω, για μένα το πιο σημαντικό ήταν η ικανοποίηση που είδα από όσους παρευρέθηκαν και μέσα από τις παρεμβάσεις τους».

Το απόγευμα ανεβαίνει η ΔΗΠΑ στο Λόφο

Το απόγευμα, στις 5.30, θα ανηφορήσει προς το Προεδρικό η ηγεσία και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τα συγκυβερνώντα κόμματα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο αποσκοπούν στο να αναπτύξουν οι δύο πλευρές καλύτερους δίαυλους επικοινωνίας.

Στη σημερινή συνάντηση της Γραμματείας και των βουλευτών της ΔΗΠΑ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συζητηθούν τόσο θέματα που αφορούν τη συνεργασία τους καθώς για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Εντός της ΔΗΠΑ υπάρχουν δύο «σχολές σκέψεις», είναι από τη μια η ηγεσία υπό το Μάριο Καρογιάν που στηρίζει και υποστηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη βάζοντας στο πλάι τα όποια παράπονα από επί μέρους ζητήματα. Υπάρχει και μια άλλη ομάδα η οποία επιλέγει να βγαίνει ανοικτά και να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε πρόσφατη συνεδρία του κόμματος ασκήθηκε κριτική προς την ομάδα των αντιδρούντων επισημαίνοντάς τους ότι δεν μπορεί να προσπαθούν να εμφανίζονται ως αντιπολίτευση.

Ο Μάριος Καρογιάν σε δηλώσεις του σημείωσε ότι διακρίνει ισχυρή κυβερνητική βούληση για την προετοιμασία ενός νέου πακέτου μέτρων στήριξης των εισοδημάτων των πολιτών, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνονται τα δημόσια ταμεία. Οι πρωτοβουλίες που εξετάζονται στοχεύουν στη μόνιμη και βιώσιμη αντιμετώπιση των οικονομικών πιέσεων, ενώ υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να στηριχθούν, όπως είπε, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η μεσαία τάξη.

Όσον αφορά το Κυπριακό ο Μάριος Καρογιάν στις δηλώσεις του εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία όσον αφορά τη δημιουργία προοπτικής για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, επισημαίνοντας τους σωστούς χειρισμούς του Γ.Γ του ΟΗΕ ο οποίος όπως είπε «σωστά επιμένει και νιώθω ότι έχει τη βούληση να πάρει τη διαδικασία μέχρι τέλους».

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More