Thursday, September 19, 2024
Home » Μεγαλώνει το ρήγμα ΕΔΕΚ-Κυβέρνησης με «φόντο» το Κυπριακό. Οι 3 «απαραίτητες προϋποθέσεις»

Μεγαλώνει το ρήγμα ΕΔΕΚ-Κυβέρνησης με «φόντο» το Κυπριακό. Οι 3 «απαραίτητες προϋποθέσεις»

0 comments

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η πολιτική κατευνασμού και παροχής κινήτρων στην Τουρκία έχει αποτύχει»

Φαίνεται ότι το ρήγμα μεταξύ Κυβέρνησης και ΕΔΕΚ άρχισε να μεγαλώνει καθώς η διαφωνία των δύο σε ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό ήταν προφανή.

Advertisement

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση συναίνεσε στη συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η ΕΔΕΚ συνεχίζει να διαμηνύει ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι η πολιτική κατευνασμού και παροχής κινήτρων στην Τουρκία έχει αποτύχει.

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι οι πολλές και επικίνδυνες υποχωρήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά μας στο Κυπριακό, για πενήντα σχεδόν χρόνια, στο πλαίσιο επίδειξης καλής θέλησης, δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Αντίθετα, σημειώνει, η Τουρκίααποθρασύνεται, καθίσταται πιο προκλητική και δυστυχώς κάθε φορά που η πλευρά μας υποχωρεί, η τουρκική πλευρά κερδίζει κεκτημένα και ικανοποιεί τις απαράδεκτες αξιώσεις της.

Αυτή η λανθασμένη, όπως τονίζει, στρατηγική δεν πρέπει να εφαρμόζεται στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

«Για να έχει αντίκρισμα η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει, εκεί όπου απαιτείται η συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποφάσεις που αφορούν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, να τεθούν από την πλευρά μας ως απαραίτητες προϋποθέσεις τα εξής:

  • Αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία
  • Υλοποίηση των κυπρογενών υποχρεώσεων της Τουρκίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Άρση του τουρκικού βέτο στη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις κοινές δραστηριότητες ΕΕ – ΝΑΤΟ».

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More