Sunday, September 29, 2024
Home » Μεγάλο φάουλ από το Υπουργείο Παιδείας

Μεγάλο φάουλ από το Υπουργείο Παιδείας

0 comments

Προκαλεί αν μη τι άλλο ερωτήματα ο τρόπος που απάντησε το Υπουργείο Παιδείας, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τον βουλευτή Ανδρέα Πασιουρτίδη, που παρουσίαζαν τη σημερινή κατάσταση του κτηρίου στο Λύκειο Βεργίνας και την ανάδειξή τους μέσω ρεπορτάζ σε μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα κτήριο που παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα λόγω της υγρασίας, ενώ υπάρχει παραδοχή πως ο χώρος ανέγερσης του σχολείου είναι ακατάλληλος. Τον περασμένο Φεβρουάριο, μάλιστα, είχε αναδειχθεί ξανά το θέμα και τότε είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις πως, στη βάση μελέτης που θα διενεργηθεί, θα εκτελούνταν σημαντικές εργασίες στο κτήριο.

Το ΥΠΑΝ στην ανακοίνωση αναφέρει πως οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν απεικονίζουν το ενδιάμεσο στάδιο των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης, που έχουν αρχίσει πριν από τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Σε αυτό που δεν απαντά, ωστόσο, είναι για ποιο λόγο αυτές οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν πριν την έλευση μαθητών στο σχολείο κι εάν η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα αρμόζει σ’ ένα εκπαιδευτήριο ευρωπαϊκής χώρας.

Το ΥΠΑΝ, μεταξύ άλλων, έκανε και λόγο για δημοσιεύματα που δημιουργούν «λανθασμένες εντυπώσεις» και «δεν συνεισφέρουν στη διασφάλιση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της εκπαίδευσης στον τόπο μας». Πρέπει δηλαδή οι δημοσιογράφοι να σιωπούμε όταν έχουμε καταγγελίες από ανάστατους γονείς που θέτουν θέμα ασφάλειας των παιδιών τους ή όταν έχουμε φωτογραφίες (δημοσιεύτηκαν από τον κ. Πασιουρτίδη) ανακοίνωσης σε τοίχο του σχολείου που καλεί όλους να κρατήσουν αποστάσεις τουλάχιστον δύο μέτρων από τοίχους, αφού υπάρχει κίνδυνος για πτώση πλακών.

Ν.Χ

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise