Monday, September 16, 2024
Home » Μείνετε μακριά από την Πέτρα του Ρωμιού, λέει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Μείνετε μακριά από την Πέτρα του Ρωμιού, λέει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

0 comments

Μείνετε μακριά από την Πέτρα του Ρωμιού, λέει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – «Θέλουμε να προστατέψουμε το Περιβάλλον και την Κληρονομιά μας»

Με μεγάλη ανησυχία ακούσαμε για τα σχέδια ανάπλασης της Πέτρας του Ρωμιού, ενός από τα πιο εμβληματικά τοπία της Κύπρου και μέρος του Δικτύου “NATURA 2000”, αναφέρει η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Advertisement

Όπως σημειώνει, οι προτάσεις του υφυπουργείου τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο μεταφορών, μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτες αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον και την ιστορική μας κληρονομιά, αν δεν υπάρξει πλήρης σεβασμός στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Η Πέτρα του Ρωμιού είναι ένας θησαυρός που δεν πρέπει να αλλοιωθεί στο όνομα της όποιας “ανάπτυξης”. Είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε αυτό το πανέμορφο σημείο της Μεσογείου όπως είναι. Η παρέμβαση πρέπει να περιοριστεί αυστηρά σε θέματα καθαριότητας και πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρία. Η ιστορία και η παράδοσή μας δεν πρέπει να θυσιαστούν για οποιοδήποτε συμφέρον.

Η αμμώδης παραλία και το ειδυλλιακό τοπίο της περιοχής είναι αναντικατάστατα. Ως Οικολόγοι δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτήν την απειλή. Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά, γιατί δεν θα αφήσουμε κι αυτόν τον τόπο να καταστραφεί. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη μια περιοχή Νατούρα να «φαγωθεί» στον βωμό του κέρδους.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More